Контрабандистът Паскал арестуван за часове, после пуснат да избяга в Гърция?

Николов и Пепи Амигоса поръчали убийството на Доктора през 2006 г.?

https://crimesbg.com/kriminalno/kontrabandistat-paskal-arestuvan-za-chasove-posle-pusnat-da-izbyaga-v-garciya/131499 Crimesbg.com
Контрабандистът Паскал арестуван за часове, после пуснат да избяга в Гърция?

Николов и Пепи Амигоса поръчали убийството на Доктора през 2006 г.?

Контрабандистът Никола Николов – Паскала, който бе обявен за издирване от МВР, е бил задържан за кратко от маскирани агенти на ДАНС в къщата си в частния жилищен комплекс „Джентъл парк“ в София рано сутринта на 3 април, но впоследствие е бил освободен, за да организира в спешен порядък бягството си от страната в посока Гърция.

Това разкрива съсед на 63-тодишният мафиот в баровския комплекс в ж.к. „София парк Младост“, пожелал да остане анонимен.

 

„Миналата сряда рано сутринта – може би преди 8 часа, в комплекса нахлуха  над 20 маскирани и въоръжени мъже с бронебойни жилетки с надписи ДАНС и с кучета. Нахълтаха в крайните три къщи, които са собственост на Паскал, и изкараха от първия имот двама мъже с наведени глави и с белезници на ръцете, които натикаха в микробус „Ситроен“. Сигурен съм, че нищо че един от задържаните беше Паскал, нищо че не видях лицето му – познах го по прошарената коса и височината на ръста му. Другият арестуван може да е бил някой от охранителите или сподвижниците му“, категоричен е обитател на жилищния комплекс „Джентъл парк“.

Той твърди, че антимафиотите прекарали над час и половина в имотите на Паскал и изнесли оттам кашони, пълни с документи и вещи.

 

Според думите му маскираните ченгета проверили и общите външни пространства на всички 13 къщи, част от комплекса със затворен достъп, като сред проверените имоти бил и този на фолк певицата Алисия. Тя се нанесла в къща в комплекса само преди 7 месеца.

 

В ранния следобед на същия ден в трите обискирани къщи на Никола Николов – Паскал в „Джентъл парк“ отново имало засилено присъствие, но този път на широкоплещи мъже от свитата на контрабандиста.

Те натоварили в микробус „Мерцедес Вито“ няколко куфара. Двама от бодигардовете на Паскал се бавили в една от къщите му повече от 2 часа, а накрая си тръгнали с блиндиран  черен джип „Мерцедес“ G класа с регистрационна табела 1973.

 

Съмненията, че Никола Николов – Паскал е бил арестуван миналата сряда в рамките на операция „по неотложност“, но впоследствие е бил пуснат тайно на свобода, за да избяга от страната, се засилват от противоречивата информация в първите два дни след задържането на шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова и заместника й Людмил Маринов. Първоначално от МВР обявиха, че арестуваните са петима като посочиха имената на Банкова, заместника й Маринов, Марин Димитров – Ярата, сина му Стефан и Никола Николов – Паскал. В петък следобед обаче беше официално съобщено, че 63-годишният Паскал е обявен за издирване и е в неизвестност за органите на реда. Направени бяха и предложения, че Николов се укрива в Гърция, където разполага с имение за милиони в близост до Кавала.

 

Става въпрос за объркване – в къщата на Паскал в София е бил задържан мъж, който обаче работи като охранител на Николов, и тъй като е бил без лични документи, първоначално във ведомството е постъпила грешна информация, че Паскал е арестуван, която беше тиражирана в медиите“, твърди запознат от МВР. Въпреки уверенията му, че Паскал не е бил задържан тайно и впоследствие пуснат на свобода, за да избяга, съмненията, че кралят на контрабандата все още се ползва с могъщ чадър от службите за сигурност, остават.

 

Една от легендите за дълголетието на Паскал като контрабандист гласи, че някогашният агент на Държавна сигурност е секретен сътрудник на американската служба за борба с наркотрафика ДЕА и е бил спуснат от американците като „капо ди тути капи“ в контрабандата след убийството на съдружника му Иван Тодоров – Доктора през февруари 2006 г. Тогава двамата наемни убийци причакаха джипа на контрабандиста на пресечка на бул. „Черни връх“ и надупчиха тялото му с над 10 куршума. Шофьорът на Доктора оцеля като по чудо и след множество операции, а поръчковото убийство така и не беше разкрито.

 

Според една от версиите, които битуват в ъндърграунда, зад екзекуцията на Тодоров стоят ортаците му Петър Петров – Амигоса и Никола Николов – Паскал, които елиминирали Доктора, за да заемат мястото му на върха на контрабандата.

Твърди се, че Пепи Амигоса, който лежа няколко години в затвора, преди да напусне тюрмата през 2017 г., към днешна дата също е дейно ангажиран в контрабандните канали на Паскал, като отговаря за китайското и турското карго.

 

Същевременно полицейски източник потвърди, че в един от обискираните имоти на Паскал в Пловдив, са били открити наркотици. Такава информация беше тиражирана още миналата седмица от „Капитал“.

Количеството дрога е малко и вероятно за лична употреба – намерихме пакет с 10 грама чист кокаин в дома на Николов“, разказва посветен в акцията срещу контрабандиста. Въпреки, че Паскал е издирван вече цяла седмица, срещу него все още не е издадена европейска заповед за арест, което засилва съмненията, че песента му като контрабандист още не е докрай изпята.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.