Кумец на Румен Радев пробва да набие Корнелия Нинова. Войната става все по-ожесточена!

Тъстът на Здравков усвоява пари от АЕЦ "Козлодуй"

https://crimesbg.com/kriminalno/kumec-na-rumen-radev-probva-da-nabie-korneliya-ninova-voynata-stava-vse-po-ozhestochena/52340 Crimesbg.com
Кумец на Румен Радев пробва да набие Корнелия Нинова. Войната става все по-ожесточена!

Тъстът на Здравков усвоява пари от АЕЦ "Козлодуй"

Димитър Здравков, по-известен като протежето на президента Румен Радев, в момента шеф на кабинета на служебния просветен министър, очевидно знае повече от добре как да се грижи и за интересите на близките си.

 

Въпросният господин, който родом е от Тетевен от години се подвизава на „Дондуков“ 1 и е скрепил позициите си по роднински – кани Радев и Десислава Радева за кумове на сватбата си с някоя си Ния Мантовска. И тук следва показателната част от скрепените позиции по роднински – изведнъж и двамата млади правят стремглави кариери. От държавната баница разбира се намазват и техните близки.

 

Бащата на булката Цветелин Мантовски, вдига бизнеса си с химикали на ново ниво. Макар и основана през далечната 1990 г., фирмата му няма опит с участието в обществени поръчки.  

Вероятно съвсем „случайно“ се престрашава да посегне към държавните пари едва при служебните правителства на Румен Радев. При това, важно е да се отбележи, че успеваемостта му е на 100%. Сами се досещате, че това е повече от съмнително като за новобранец.

 

Димитър Здравков

От регистъра на обществените поръчки става ясно, че „Манти Ко“ успява да грабне два договора с АЕЦ „Козлодуй“, нашумяла покрай последните санкции на САЩ по закона „Магнитски“ заради безобразното й източване от политици и чиновници чрез близки до тях фирми.

 

От документите за провеждането на двата конкурса е видно, че те са буквално предрешени. Няма друго обяснение защо е избрана процедурата за събиране на оферти с обява. При нея вместо открит търг, в който всеки кандидат може да участва АЕЦ избира сама фирми, от които да поиска оферта.

 

Незнайно по каква причина АЕЦ „Козлодуй“, решава да изпрати покана за участие само към „Манти Ко“. Сякаш тя е единствената фирма в целия ЕС, която може да й достави нужните химикали. В същото време не става дума за нещо уникално, върху което фирмата на Мантовски държи монопол. 

 

В случая поръчките са за доставка на амонячна вода и азотна киселина – вещества, които могат да бъдат осигурени от стотици фирми, търгуващи с химикали. Евентуално участие на конкурентите им обаче би довело до падане на цената и минимална печалба за победителя, коментират с усмивка експерти. В случая такъв риск за „Манти Ко“ не съществува.

 

Като единственият избран да подаде оферта, АЕЦ трябва да се съгласи с исканата от Мантовски цена за доставката на двата химикала. Всяка от поръчките е за около 70 хил. лв. – на пръв поглед дребна сума, но пък създава история на фирмата.

 

На свой ред зетят Димитър Здравков дава мило и драго да свали червения лидер Корнелия Нинова и по този начин да докаже лоялността си към патрона Румен Радев. Показателни са последните събития около конгреса на БСП.

 

Здравков, който иначе е президентски съветник по иновациите, е разпознат сред група мутри, брутално атакували вратите на форума на социалистите. Това далеч не е първата му и единствена проява като предводител на бабаити, настървени да набият ръководството на Столетницата.

 

Всъщност обяснението за агресията на Димитър Здравков е повече от елементарно – войната между Корнелия Нинова и Румен Радев, която се води публично, а напористият президентски кадър, дължащ цялата си кариера на Радев, иска неистово да му бъде в услуга. Той дори е член на БСП и е бил шеф на някаква младежка организация.

 

Опитът на родения в Тетевен икономист да оглави местната организация, а после да стане депутат от Ловеч, се е провалил. За сметка на това пък кариерата му в кабинетите на Президентството се развива повече от бляскаво.

 

През март м.г. Румен Радев издига Димитър Здравков за съветник по иновациите, друг е въпросът какъв е професионалният му капацитет. В момента правел докторантура по политическа икономика. Според запознати има мераци за служебен министър, но засега е успял да стигне само до шеф на кабинета на служебния министър проф. Сашо Пенов.

 

След кумуването на президентската двойка на младия натегач, той дръпва още по-нависоко – става президентски съветник, а жена му, която по онова време работи в екипа на кумата Десислава Радева, е успешно настанена в Националната телевизия.

Разбира се църковният брак на Здравков и Мантовска е сключен в руската църква в София.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.