Невероятно, но факт! Йоско Костинбродския закъса за пари

Всеки от бандата му се оправя сам заради липсата на свежи финансови потоци

https://crimesbg.com/kriminalno/neveroyatno-no-fakt-yosko-kostinbrodskiya-zakasa-za-pari/110162 Crimesbg.com
Невероятно, но факт! Йоско Костинбродския закъса за пари

Всеки от бандата му се оправя сам заради липсата на свежи финансови потоци

Колкото и невероятно да звучи, е факт, че страховитият главорез Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, е закъсал за пари.

 

Босът, който е спряган за един от най-бруталните в ъндърграунда е стопирал бизнеса си заради притискане от страна на спецслужбите.

 

Макар официално Йоско Костинбродския да се води шеф, вече трудно може да се говори за бандата му, тъй като всеки се е превърнал в самостоятелен играч. И всичко това заради парите – всеки се оправя сам заради липсата на свежи финансови потоци. Лейтенантите все още му отчитат някакви проценти, но това са по-скоро някакъв вид заеми, с които Йоско все още стои на прага на оцеляването.

 

Финансовите му проблеми са лакмус за драматичните размествания в българския ъндърграунд, тъй като те мъчат не кого да е, а един от лидерите на най-бруталната банда по нашите географски ширини още от края на 90-те години.

Разследването срещу него се водеше в негово отсъствие. В крайна сметка бе заловен в Гърция в края на 2012 г., където бе задържан в жилище на столична адвокатка. След като откриха и оръжия, бе осъден на 3 години затвор. Йоско бе доведен у нас и стоя в ареста до март 2014 г. като междувременно го обвиниха и за опита за убийство на Киро Японеца от 2003 г.

 

През юни м.г. Йоско Костинбродския отново бе задържан в Гърция. Току-що бе влязла в сила присъдата му от 1 г. затвор за изнудване по наркоделото, където е оправдан по останалите обвинения. Съдът обаче прибави към наказанието му и старата условна присъда за кражба на кола от 2001 г. бе обявено, че ще бъде екстрадиран, когато си излежи старата присъда в Гърция за незаконното оръжие от 3 години., и така му се събраха общо 4.

 

Изненадващо, но само 6 м. по-късно през януари 2021 г., той бе доведен с белезници. Предсрочното му завръщане от Гърция се обяснява с възможността лишените от свобода чужденци там да плащат по 5 евро за всеки ден от наказанието си и така могат да се завърнат в родината си по-рано.

Синът на Йоско – Иван също е тръгнал по стъпките му – съдят го по 3 дела и е в ареста от 3 години. Той тръгва по този път още като непълнолетен. Има обвинение за това, че като 16-годишен, заедно с баща си е пребил мъж, за да прехвърли колата си на друг участник в групировката – Вергил Славов. Тогава е осъден само на пробация.

 

След това Малкият Йоско бе задържан по разследване на банда за поръчкови побои. През 2018 г. пък бе задържан заедно с още 17 души. Според обвинението са били наркобригада с амбициите да завладеят софийския пазар, а Малкия Йоско е един от двамата ръководители.

Освен за наркотиците, той е обвинен и като подбудител за убийство на двама полицаи и двама прокурори. Случайно или не, всички те са разследвали него и именития му баща. 

Източник: Уикенд

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.