Пловдивски съд отказа постоянен арест за турчин с измама за $ 240 000

https://crimesbg.com/kriminalno/plovdivski-sad-otkaza-postoyanen-arest-za-turchin-s-izmama-za-240-000/46365 Crimesbg.com
Пловдивски съд отказа постоянен арест за турчин с измама за $ 240 000
 

 


 

Пловдивският апелативен съд отказа да наложи постоянен арест на турски гражданин, издирван с червена бюлетина от Интерпол. Той е осъществил измама за 240 000 щатски долара чрез подправяне на документи.

Хасковският съд го е пуснал под домашен арест, но прокуратурата протестира.

Въпросният Я.С. е издирван с червена бюлетина от Интерпол по искане на съдебните власти в Иран с цел екстрадиция и арест.

Според пловдивските апелативни съдии нямало данни, че Я.С. е осъждан. Бил електроинженер по професия, имал постоянно местопребиваване в Истанбул, както и семейство. Това било достатъчно основание да се смята, че той няма да се укрие. От друга страна имал няколко заболявания и предоставена гаранция от негов български партньор, който му е осигурил жилището си в София. Според съда няма опасност лицето да напусне страната, още повече, че му е наложена забрана за напускане на България и електронно наблюдение чрез поставяне на електронна гривна.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.