Протест срещу домашния арест на шофьора, ударил 3 жени в Стара Загора

https://crimesbg.com/kriminalno/protest-sreshtu-domashniya-arest-na-shofyora-udaril-3-zheni-v-stara-zagora/46507 Crimesbg.com
Протест срещу домашния арест на шофьора, ударил 3 жени в Стара Загора
 

 


 

Районната прокуратура в Стара Загора внесе протест срещу определението на съда от 5 октомври т.г., с което на 18-годишния шофьор Н.М., който миналия петък блъсна на тротоар три млади жени и им причини телесни повреди, бе наложена постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“. Младият шофьор е привлечен като обвиняем за това, че на 01.10.2021 г. Стара Загора при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 23-годишната Д.М. и средна телесна повреда на 23-годишната П.П. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с установена лека телесна повреда след медицинска експертиза.

На 05.10.2021 г. Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.М., но съдът определи „домашен арест“.

 

 

 

Районната прокуратура в Стара Загора смята, че при налагането на по-лека мярка за неотклонение първоинстанционният съд не е взел предвид всички факти и обстоятелства по делото, както и по-високата степен на обществена опасност на извършеното деяние. Н.М. е управлявал автомобила с несъобразена скорост при навлизане в кръгово кръстовище, като е увеличил без причина скоростта при излизане, изгубил е контрол над превозното средство и е причинил телесни повреди на трима пешеходци. В период от четири месеца от придобиването на правоспособност да управлява МПС той има две констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата, което е предпоставка за опасността да извърши друго престъпление.

Протестът на Районната прокуратура в Стара Загора е внесен чрез Районния съд до Окръжен съд – Стара Загора за разглеждане на делото.

По предложение на наблюдаващия прокурор това дело е възложено за разследване на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжната прокуратура в Стара Загора поради фактическата му и правна сложност.

 /* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.