Скандал! Ето го зърнаря, превзел бургаско летище в мирно време! Минчо Бумба̀ла пребива и изнасилва под носа на ченгетата, заводът му осмърдя на л@йна цял Карнобат

Гроздев се хвалел, че половината бургаско МВР било на заплата при него. На връх Никулден през 2010 г. по същия начин обсеби общински язовир, през 2014 г. гардовете му пребиха 70-годишен агроном

https://crimesbg.com/kriminalno/skandal-eto-go-zarnarya-prevzel-burgasko-letishte-v-mirno-vreme-mincho-bumbala-prebiva-i-iznasilva-pod-nosa-na-chengetata-zavodat-mu-osmardya-na-l-at-yna-cyal-karnobat/137745 Crimesbg.com
Скандал! Ето го зърнаря, превзел бургаско летище в мирно време! Минчо Бумба̀ла пребива и изнасилва под носа на ченгетата, заводът му осмърдя на л@йна цял Карнобат

Гроздев се хвалел, че половината бургаско МВР било на заплата при него. На връх Никулден през 2010 г. по същия начин обсеби общински язовир, през 2014 г. гардовете му пребиха 70-годишен агроном

 "Няма-няма и Бумба̀ла пак се изцепи” - така жители на известната с процъфтяващото си земеделие община Карнобат коментираха поредната нагла гавра на зърнения бос със законите в Р България.

 

Припомняме, че на 5 юли т.г., карнобатският аграрен бизнесмен Минчо Гроздев, по-известен със звучния си прякор, направи опит да превземе в мирно време държавното летище, изградено за земеделски цели в с. Екзарх Антимово. Там той струпа ба̀ли със слама, най-вероятно да покаже на компетентните органи, че аеропортът не се поддържа и е време някой да го приватизира. Под “някой”, Бумба̀ла визирал най-вече себе си.

Граничещата с тероризъм проява на Гроздев не изненадва никой от съгражданите му, т.к. дебелото му досие включвало горе-долу половината НК и НПК. Бандитизмът му всявал ужас у местните жители, а историите за рекет, насилие, сексуални гаври и самоуправство са толкова много, че в редакцията трудно решихме кои от тях да припомним днес и кои да оставим за следващ материал.

Нека все пак караме хронологично! През април 2010 г., мъртво пиян, Минчо Бумба̀ла, заедно с цяла рота мутри, нахлува призори в местен хотел, където са разквартирувани немски и турски специалисти от кабелен завод, свързван с бизнесмена Фуат Гювен. Няколко часа по-рано, Гроздев се скарал със собственика на хотела и бил изгонен, т.к. лошото му пиянство водело до изстъпления и плашел гостите. Решен да отмъсти, той заповядва на гавазите си да трошат наред. По същото време чужденците кротко закусвали. Опитът на една от сервитьорките да извика полиция й излязъл солено. Беззащитното момиче било набутано в сервизно помещение, където друсаните бандити се гаврили с нея по всякакъв начин часове наред. Излишно е да казваме, че мъжката част от персонала била натръшкана по земята с ритници и юмруци. Явно недоволен от постигнатия ефект, Минчо с пистолет в ръка заповядва на немците да скандират “хайл Хитлер”. Турските граждани пък били принудени да лазят на четири крака около масите.

Въпреки, че скандалът за часове става достояние на целия град, полицията се правела, че подобно нещо няма. След половин ден размотаване няколко оперативни все пак благоволили да дойдат на място, само за да констатират, че към момента всичко е спокойно. Местните хора под сурдинка тогава коментираха, че над Бумба̀ла чадър бил разпънал лично шефът (по онова време) на  Районното управление Чолаков, за чийто личен автомобил се говорело, че му е армаган от бат’ Минчо. Един от най-големите главорези в охраната на Гроздев – Петър Манчев, пък бил син на дългогодишен карнобатски полицай. Отделно от това агро-бандитът многократно се хвалел, че дава пари за гориво на служебните полицейски коли и че спонсорира множество прояви на МВР в Карнобат и Бургас.

 

През същата година Гроздев хвърлил око на местен язовир, стопанисван от общината. Т.к. водното съоръжение било дадено с дългогодишна концесия за развъждане на риба, от кметството нямали основание да развалят договора и да му го харижат. След като не станало с добро, Бумба̀ла решил да действа по стара традиция. Отново в тъмни доби, току в нощта срещу Никулден, той изпраща гардовете си да изпуснат помпата. За секунди околните ниви и градини плувват във вода, а тонове риба измира. Наводнението се разминава на косъм в дъждовната и снежна зима, когато водите на язовира и без друго преливали. По дяволите отива и препитанието на арендатора Стефан Райнов, т.к. той хранел семейството си от улова, който продавал в скромно дюкянче на пазара. Заради тревоги човечецът си отива от този свят няколко години по-късно, а възмездие за тормоза няма и до днес. Въпреки, че инцидентът предизвика небивал интерес, а на място бяха изпратени екипи на bTV, Нова и СКАТ, реакция от властите така и не дойде.

 

На 25 октомври 2013 г., пред дома си в Карнобат е жестоко пребит с бухалки 66-годишният агроном с инициали Г.Г. Съдебните медици от Бургас записват в свидетелството, че човекът е със счупени крайници, множество кръвоизливи и сериозни вътрешни наранявания. Вандалският акт, втрещил цял Карнобат, обаче отсъства от информационния бюлетин на РДВР-Бургас по онова време, т.к верният на Цветан Цветанов вече бивш областен шеф Милен Димитров имал навика сам да съставя текстовете на бюлетините и да избира кое престъпление да скрие от общественото внимание. За никого в Карнобат не останало тайна, че побоят е поръчан от скандално известния с криминалните си прояви сенчест зърнен бос Минчо Гроздев, от когото трепери целия град.

 

Месеци наред бизнесменът не пестял заплахи срещу потрошения агроном заради безуспешни опити да му вземе нивите и да ползва субсидиите за тях, твърдят карнобатлии. Не случайно основните заподозрени и разпитани са точно бодигардовете на зърнения бос. Заради топлите връзки на Бумбала с екс шефа на РДВР-Бургас и началника на криминална полиция, случаят беше покрит за кой ли път. Настоящият председател на БСП Атанас Зафиров, който е бургаски депутат, тогава заяви, че над зърнаря е разпънат полицейски чадър.

 

Своеобразен връх в “кариерата” си Бумба̀ла достига през 2015 г., когато решава да отвори завод за преработка на птича тор от фермите на “Градус” в родния си град. По думите на инспектори от МОСВ и лично на тогавашния екоминистър Ивелина Василева, инсталациите били незаконни и работели без разрешително. Такова пък не е издадено, защото не са спазени нормите. Зад сухите фрази наднича същинска еко катастрофа, която тровеше в буквалния смисъл жителите на града посред убийствените юлски и августовски жеги. Т.к. на пук на държавата, Гроздев пускал машините да работят нелегално след 18 ч., цял Карнобат за секунди се вмирисвал на изпражнения. Вонята била зловеща и толкова натрапчива, че навлизала в домовете на хората и те имали чувството, че живеят в градския клозет. Да отворят прозорците било немислимо и карнобатлии се издушавали в жегите, затворени все едно има радиация.

 

Все пак този случай завършва с хепи енд, благодарение на обединените усилия на бургаските депутати, които направиха пътека до МОСВ и МВР в опит да спасят града от развилнелия се мутро-зърнар.

 

В следващия материал очаквайте да разберете как Минчо Гроздев влезе в политиката, ръководи ли борса за купуване на гласове и защо реши да раздава презервативи на площада в Карнобат.

Източник: crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.