Скандал! Мургави ченгета от Лом рекетират IT-бизнесмен

Циганите под пагон се казват полицай Антонов и Александър, държат го по над 6 часа на разпит

https://crimesbg.com/kriminalno/skandal-murgavi-chengeta-ot-lom-reketirat-it-biznesmen/143868 Crimesbg.com
Скандал! Мургави ченгета от Лом рекетират IT-бизнесмен

Циганите под пагон се казват полицай Антонов и Александър, държат го по над 6 часа на разпит

Поредната скандална история за полицейски произвол идва от ОДМВР Лом. В нея са замесени двама полицаи и то от ромски произход. Присъствието на хора от малцинствения етнос в редиците на МВР във всеки друг случай би било повод за адмирации, ако униформената двойка не беше решила да прави “цигански номера”, използвайки правомощията и силата, дадена им от закона. И превишавайки ги безогледно.

Жертва на мургавите оперативни работници – полицай Антонов и колегата му Александър, който не е счел за нужно да се легитимира по фамилия, става успешен предприемач със сериозен IT бизнес.

Става въпрос за Иван Иванов, който е управител на “Ей Ай Иновейшън” – компания с десетки инвеститори, запазен бранд и присъствие в няколко държави. Той започва дейност преди година и успява да намери верния подход към ИТ технологиите и променящия се свят на информацията и изкуствения интелект. За “Ей Ай Текнолоджис” работят десетки програмисти от Индия, Пакистан, Украйна, Португалия и редица други държави. Капиталът на компанията възлиза на 50,000 лв., които Иван е спестявал и вложил, но той расте и само за година стига до впечатляващите 780 хиляди лева. На кратко – инвеститорите обичат Иван и неговия бизнес модел, сочат отчетите на фирмата му.

В ОДМВР-Лом обаче не споделят тези симпатии, тъкмо обратното. Иван е обект на натиск. Явно той е “харесан” не само от прагматичните инвеститори, но и от полицай Антонов и полицай Александър. Както казахме одеве, и двамата са от ромски произход.

Иванов е викан на серия разпити, но до момента той не знае защо, като те продължават понякога и по 6 часа. Заплашван е, че ще бъде задържан за 24 часа, насърчаван е да спре да работи със свои колеги, подчинени и партньори, разказаха от защитата му. Юристите твърдят, че той е жертва на полицейски произвол. Техни колеги обаче, които са се запознали с предоставен им запис от разпитите му, много повече надушват рекет и опит за натиск върху един български гражданин. Типичният полицейски произвол предполага натиск, унижение и заплахи, а в случая говорим за финансови намеци и намеса в бизнеса му от страна на органите на реда, твърдят източниците ни.

Проверка в окръжна прокуратура Монтана сочи, че срещу лицето-основател на фирмата няма досъдебни производства, но пък има подадени сигнали и доноси, проверките на които не са дали резултат. Сигналите идват не от кой да е, а от самите ченгета.

Иван Иванов и юридическите му представители се заканват да сезират отдел “Вътрешна сигурност” на МВР заради нанесените му психически травми, научи ексклузивно медията ни.

Тук е мястото да припомним, че за Ломското Районно управление на МВР има редица сигнали и журналистически разследвания от началото на годината с подобен нюанс. Ще потърсим за коментар както пресцентъра на МВР, така и служителите, посочени от Иван Иванов за да чуем тяхната версия за непрофесионалния разпит и отправените от тях коментари, които меко казано не са присъщи на служители, натоварени с отговорната задача да пазят реда и закона в Р България.

· Иван Иванов е управител на Ей Ай Иновейшън – компания с десетки инвеститори, запазен бранд и присъствие в няколко държави.
· Предприемачът започва дейност преди година и успява да намери верния подход към Ит технологиите и променящия се свят на информацията и изкуствения интелект. За Ей Ай Текнолоджис работят десетки програмисти от Индиям, Пакистан, Украина, Португалия и редица други държави.
· Капитала на компанията от, 50,000 лв., които Иван е спестявал и вложил, расте само за година до 780 хиляди лева. На кратко, инвеститорите обичат Иван и неговия бизнес модел.
· Въпреки това, Иван е обект на натиск. Харесан е не само от прагматични инвеститори, но и от полицай Антонов и Александър (полицаят не си е казал фамилното име). И двамата са от ромски поризход. Иван е викан на разпити, но до момента не знае защо, като разпитите продължават понякога и по 6 часа. Заплашван е, че ще бъде задържан за 24 часа, насърчаван е да спре да работи със свои колеги, подчинени и партньори.
· Според Иван и неговите юристи – той е жертва на полицейски произвол. Ние обаче, от предоставен ни запис от разпит, много повече надушваме рекет в опит за натиск върху един български гражданин. Типичният полицейски произвол предполага натиск, унижение и заплахи.
· Също така знаем, че правораздаването е прецизна наука, а не предмет на намеци, произвол и неясни послания. Проверихме в окръжна прокуратура Монтана, срещу лицето-основател на фирмата няма досъдебни производства, но пък има подадени сигнали и доноси, проверките на които не са дали резултат. – сигналите са на самите ченгета.
· Иван се заканва да сезира отдел Вътрешна сигурност заради нанесените му психически травми.
· За Ломското РУ има сигнали и журналистически разследвания от началото на годината с подобен нюанс. Ще потърсим за коментар служителите, посочени от Иван за да чуем тяхната версия за непрофесионалния разпит и коментари, които не са присъщи на служители, натоварени с отговорната задача да пазят реда и закона.

`

2 Коментара

Pencho

1 week before

hahahahahahahaha tova seryozno li vaa??? mi chi to tez v taz uj firmichka okraha polovinata naselenie s tozi SCAM 'AI innovation'!!!!!!

Коментирай

Pencho

1 week before

hahahahahahahaha tova seryozno li vaa??? mi chi to tez v taz uj firmichka okraha polovinata naselenie s tozi SCAM 'AI innovation'!!!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.