Скандал! МВР е разпънала чадър над имотни измамници

Братята Емил и Димитър Милкови заграбиха къща в схема с адвокат. Къде е държавата?!

https://crimesbg.com/kriminalno/skandal-mvr-e-razpanala-chadar-nad-imotni-izmamnici/132156 Crimesbg.com
Скандал! МВР е разпънала чадър над имотни измамници

Братята Емил и Димитър Милкови заграбиха къща в схема с адвокат. Къде е държавата?!

Покрай поредната грандиозна имотна схема в София, организаторите на която използват полицаи за охрана, МВР се тресе от огромен скандал. Това разкрива източник в униформа, наясно с престъпната пирамида.

 

В далаверата са замесени братята от кв. „Суходол“ – Емил и Димитър Милкови, синът на Емил – Радослав Милков и жената, с която измамникът живее на семейни начала – Камелия Димитрова. Бандата обитава къща под наем в квартала. В „Суходол“ братята са известни с престъпленията си от години. Докато Емил Милков се прави на телевизионен техник, преметнал не един и двама клиенти от цяла България с мними ремонти, взети пари и несвършена работа, Димитър е откровен педофил със завиден стаж зад решетките заради гнусните си извращения с невръстни момченца.

 

Братята с помощ от любовницата на Емил – Камелия, са спретнали имотна схема, зад която прозира адвокат Александър Константинов Динев, вписан под № 1900110010 в Адвокатската колегия – София, чиято кантора се намира на „Иван Денкоглу“ №11, ет. 1, ап. 5.

Запознат, работещ по организираната престъпна група за имотни измами разкрива, че най-големият абсурд е фактът, че мошениците са под охраната на полицията.

 

Емил Милков и Камелия Димитрова, са част от престъпната пирамида

„Емил и Димитър Милкови редовно ядат бой – жертви на измамите им, които горят от нетърпение да им набият канчетата, има колкото искаш. Очевидно по съвет на адвокат, след всеки въргал братята измамници подават жалби до МВР и така се сдобиват с безплатна охрана от патрулна кола на полицията, която виси пред дома им. Наглите мошеници дори ползват ченгетата да ходят до магазина за цигари под предлог, че може да бъдат нападнати“.

 

Висящ въпрос без отговор е защо полицията хвърля ресурс, за да пази имотни измамници в качеството им на свидетели“, чуди се човекът, разкриващ схемата.

 

Врътката с полицейския чадър е добре разработена – щом някой пострадал навърти шамарите на братята измамници, те веднага пускат жалба и полицията подновява чадъра с жива охрана и патрулна кола пред дома им.

 

Правен абсурд - мошениците са под полицейска охрана, която виси пред дома им, за да ги варди от жертвите им 

Последното престъпление на „телевизионния техник“ Емил и педофила Димитър е с къща, продадена на неподозиращ за измамата купувач Васил Узунов, който впоследствие разбира, че сделката е минирана с фалшиво завещание.

 

Засега е ясно, че фалшивото завещание е направено от Емил Милков и жената, с която живее на семейни начала – Камелия Тодорова Димитрова. Документът менте се заверява при нотариус, после продават къщата, взимат парите с пълномощно, докато заблуждават клиента Васил Узунов, че всичко е наред. След това обаче отварят фалшивото завещание, което св оказва на името на сина на Емил – Радослав Емилов Милков, на база на което претендирате, че отново са собственици на имота. Така семейната ОПГ се опитва отново да превземе вече продаден имот, който междувременно от съборетина се превърнал в перфектен семеен дом.

Държавата позволява всичко това да се случи, въпреки че парите са платени по банков път, тоест има документална следа за трансфера, но братята престъпници сега се опитват да си върнат къщата, за да я продадат за втори път.

 

Домът, в който семейната ОПГ живее под наем 

Прелюбопитен момент е фактът, че при тегленето на огромна сума от първоначалната продажба касиерката в банката се заблудила и без да иска дала на разбойниците повече, отколкото им се полага. Час по-късно ошашавената служителка се осъзнала и позвънила на Милкови, за да каже, че е допуснала грешка като им е дала по-голяма сума. Те обаче отрекли и така не върнали наддаденото.

 

Хората в кв. „Суходол“ разправят, че има десетки жертви на „телевизионния техник“ Емил Милков, който взимал техника за ремонт и предплата, а накрая не виждат нищо.

Жертви на тариката има и от провинцията, хората се подвеждат по пуснати обяви в интернет.

 

„В момента полицията отново ги пази, явно пак някой от преметнатите клиенти ги е бил. Цялото това безумие не може да мине метър, без да има чадър от прокуратура и полиция. Има сигнали за плащания към униформени и държавни обвинители, свръзката минавала през адвокат Александър Динев“, разкрива  униформеният източник.

 

В подкрепа на това твърдение идва неоспоримият факт, че Васил Узунов е пуснал жалба за измамата с къщата, но вече близо година по измамата в особено големи размери няма никакво развитие.

 

Срещу Емил Милков, Димитър Милков, Радослав Милков и Камелия Димитрова има заведени още няколко жалби в полицията за измами, които странно отлежават на трупчета.

 

Наследникът на Емил – Радослав Милков, вече е обучен в семейните схеми – наскоро при побой в училище хитрецът веднага се ожалил в РПУ-то и за пореден път получил полицейски ескорт.

 

Според запознатия с престъпленията източник, педофилът Димитър и неговият брат Емил са част от пирамидата на арестувания на 16 януари адвокатски сътрудник Иво Стефанов. Два автомата, пушка, две картечници, 13 пистолета, револвер и кутии с патрони са открити в дома на бандита в село Иваняне, обвинен в използване на фалшиви документи с цел придобиване на имоти в София и държане на оръжия без надлежно разрешение, съобщиха по-късно в четвъртък от прокуратурата.

 

Според прокуратурата в периода от 2 до 29 август 2023 г. обвиняемият е използвал саморъчни завещания, на които е придаден вид, че представляват конкретни писмени изявления на двама души, чрез които се дава правото на наследяване на имоти в полза на определени лица.

57-годишният „адвокат Стефанов“ бе уличен в заграбване на десетки имоти точно с фалшиви завещания и така ощетил наследници на починали възрастни хора.

 

Апетитен апартамент в центъра на София става ключът към разкриването на схемата за престъпно набавяне на имоти на адвокатския сътрудник. Цветан Марков се оказва със завещан апартамент на столичната ул. „Оборище“. Приживе неговият приятел – самотно живеещ и без наследници мъж, му дава визитна картичка на нотариус и го уведомява, че му завещава жилището си. Мъжът издъхва през юни 2023-а.

 „След погребението нотариусът ми издаде всички документи за апартамента и исках да вляза във владение, за което трябваше да получа ключове от Пето районно управление на МВР. Дознател Атанасов се занимаваше, но никога го нямаше, това продължи доста време – месеци“, казва Марков.

 

Така и не открива дознателя. Решава да извика ключар и да влезе в жилището си. Търси свидетели – съседи, когато един от тях изненадващо му съобщава, че апартаментът вече има нов собственик. Дори е започнал и ремонт.

„Дойдох на адреса, звънях, чуках. Никой не отвори. Нотариусът направи справка и видя, че след моето завещание е вписано друго – на въпросния Иво Стефанов“, уточнява измаменият.

 

Иво Стефанов беше сгащен при акция в дома му в с. Иваняне. Там е адресът и на адвокатската кантора зад схемата.

„Установихме множество документи. И се потвърди наша информация, че съхранява незаконни оръжия, множество такива, и много боеприпаси. Нито едно от огнестрелните оръжия не е ловно“, казват от МВР.

 

Засега Иво Стефанов е обвинен за придобити с измама три апартамента.

Освен този на „Оборище“, другият е в столичния ж.к. „Люлин“. „Живееше стар човек, често го виждах и след това една вечер чух, че линейка дойде – беше починал.

Живееше сам, нямаше деца, близки“, разкрива съсед.

Много скоро след смъртта на собственика се появили мъже, които се представили за негови близки. „Няколко души бяха дошли и казаха, че са негови племенници и се качиха горе, за да разгледат апартамента. Не знам как са влезли и след това видях, че постоянно се въртяха брокери с хора“, допълва той.

 

Аналогичен е сюжетът и с апартамент в столичния квартал „Дружба“. В жилището има наематели. Те посочват, че новият собственик е „адвокат Стефанов“.

Предният собственик починал през юни 2023-а. Нямал близки. Наемателите научили от медиите, че адвокатският сътрудник, на когото плащат наем, е арестуван.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.