Скандал! Пазарджишки камиони возят контрабандните цигари на Паскал! Пловдивски босове, близки до Асен Василев и “Пътя на Копринката” ли свиват папирусите?

Международната спедиторска фирма Paul Schockemöhle Logistics наета за “муле” на незаконния тютюн

https://crimesbg.com/kriminalno/skandal-pazardzhishki-kamioni-vozyat-kontrabandnite-cigari-na-paskal-plovdivski-bosove-blizki-do-asen-vasilev-i-patya-na-koprinkata-li-svivat-papirusite/131386 Crimesbg.com
Скандал! Пазарджишки камиони возят контрабандните цигари на Паскал! Пловдивски босове, близки до Асен Василев и “Пътя на Копринката” ли свиват папирусите?

Международната спедиторска фирма Paul Schockemöhle Logistics наета за “муле” на незаконния тютюн

Възможно ли е цигарите на Паскал с марка Monus, заловени от ДАНС на 3 април т.г., по време на акцията, в която беше арестувана шефката на митниците Петя Банкова, заедно със Стефан Димитров – Ярата и Марин Стефанов Димитров – Малката Яра, да са българско производство, организирано от мастити босове с интереси в няколко акцизни бизнеса, както и в строителството? Установени ли са всички съдружници и помагачи на митичния Паскал или в публичното пространство се хвърлят контролирано подбрани имена с цел далеч по-дебели съучастници да бъдат покрити, а далаверата да продължи на нов глас? Този въпрос обикаля коридорите на прокуратурата дни наред, а пожелали анонимност представители на държавното обвинение намекват, че следите на контрабандата водят към Пловдив.

 

Брилянтни източници от родното ФБР потвърдиха, че локацията на склада, където са се съхранявали незаконните цигари на Николай Николов-Паскал, е в тайно помещение, базирано в Пазарджишко село. То било собственост на няколко лица, особено близки до новия кмет от “Продължаваме промяната” в Пазарджик Петър Куленски. За него се твърди, че е избран с мощния финансов съпорт на гореспоменатите пловдивски бизнесмени, чиито работници са били водени под строй да гласуват за него.

В близост до тайния склад пък се простират стотици декари овощни насаждения, собственост на въпросните акцизни и строителни босове.

 

Всичко това става ясно от прихваната чат кореспонденция по едно от мобилните приложения. Линк с точното местоположение на склада, съхраняващ мастербоксовете с цигари, е изпратен от афериста Николай Николов-Паскал на Марин Стефанов-Ярата в деня, когато ДАНС му щракна белезниците пред хотел “Маринела” в София. По същото време, само че в Хасково, бе закопчан и баща му - Стефан Димитров.

 

Доказателство за пловдивската връзка са снимките на заловените от ДАНС цигари, публикувани ексклузивно в сайта “Афера”. На тях ясно се вижда, че стоката на Паскал се превозва от камион на международната логистична и спедиторска компания Paul Schockemöhle Logistics, с пазарджишка регистрация - PA 8726 EE. Основаното в Мюнхен дружество има клонове и представителства из цяла Германия, както и изнесени офиси в Полша. Никъде в сайта на компанията не става ясно тя да е разкрила структури в България, още по-малко в Пазарджик. Факт е обаче, че камионите, в които ДАНС залови цигарите на Паскал, са брандирани именно с логото на немския концерн.

 

Връзката на въпросните акцизни босове от Пловдив с принципала на Агенция “Митници” Асен Василев и “Пътя на Копринката” е повече от очевидна, заявиха източниците ни от прокуратурата. Още през 2017 г., когато на власт идва първият служебен кабинет с вътрешен министър пловдивчанина Пламен Узунов, родните и чужди служби установяват, че само за няколко месеца делът на контрабандните цигари, произведени в малка пловдивска фабрика, достига главоломните 33,6%. Доклади на ДАНС от същия период сочат, че по заповед на ключови фактори от служебния кабинет, митничарите са били длъжни да “вдигнат бариерата” за преминаване на същите пловдивски цигари. Част от печалбата е отчислявана в няколко партийни каси, свързвани по онова време отново с “Пътя на Копринката”. През март и април 2022 г., когато на власт е кабинетът на “Промяната”, историята се повтаря. Няколко български тира, натъпкани до пръсване с тютюневи изделия, биват заловени от гръцките митничари. Седмици по-късно по същия канал е хваната и цистерна с незаконен спирт, произведена …. отново в покрайнините на Пазарджик.

 

Пловдивските бизнесмени, чиито имена светват в разработката срещу ОПГ-то, включващо Паскал, шефката на митниците Петя Банкова, заедно със Стефан Димитров-Ярата и Марин Стефанов Димитров – Малката Яра, фигурират и в доста по-стар сигнал, изпратен до някогашния финансов министър Симеон Дянков. Там детайлно била описана цялата схема на незаконно производство и дистрибуция на папирусите. Любопитни детайли от сводката сочат, че нелегалната продукция се произвеждала в официалните фабрики на бизнесмените и след това, по заповед на пазарджишкия кмет, посред нощ се натоварвала в общински боклукчийски камиони и се извозвала до тайно и закътано място в покрайнините на района. От там се претоварвала в тировете на Паскал и поемала по предназначение в странство. Въз основа на сигнала, през 2010 и 2011 г. правителството на ГЕРБ реализира няколко успешни акции срещу контрабандата на цигари.

 

“В наши дни обаче, вместо да ловят контрабандисти, правителството на “Промяната” организира най-висшите представители на държавния апарат да “вдигат бариерата” и да осигуряват “светъл коридор” на цигарените босове”, завършват разказа си източниците ни от прокуратурата и родното ФБР.

Източник: crimesbg.com

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.