Бургазлии вдигнаха ръце от партийната калинка Пламен Янев, искат друг областен управител

https://crimesbg.com/lichnosti/burgazlii-vdignaha-race-ot-partiynata-kalinka-plamen-yanev-iskat-drug-oblasten-upravitel/121988 Crimesbg.com
Бургазлии вдигнаха ръце от партийната калинка Пламен Янев, искат друг областен управител

Слабата професионална биография на Пламен Янев потвърждава непригодността за поста на областен управител. Некомпетентността му застрашава редица важни проекти за областта, като най-неотложният от тях е реконструкцията на язовир Ясна поляна, където областта ще загуби над 20 млн. лв. държавно финансиране, като неусвоено и ще постави отново крайморските общини пред риск от санитарна катастрофа през следващата година. 

Макар и да е написал, че е работил в международни и български компании от финансовия сектор, от негово интервю през 2013 г. разбираме, че няколко години  (4-5) е работел като служител в банка и се занимавал със застраховки. Но да работиш на гише в клон в малко населено място на международна банка или застрахователна компания не те прави отявлен експерт в икономическата и финансовата област, за какъвто иска да се изкара самият Янев.

За 5 месеца, откакто  управлява област Бургас, Пламен Янев забърква само скандали

Пламен Янев обича да се занимава с неприсъщи за поста си дейности и инициативи. Зад тях прозира очевиден политически популизъм, някакъв нескопосан опит за партийно строителство и борба за издигане на избираемо място в някакви бъдещи избори. Задълженията на областен управител, които са му вменени по закон са оставени на заден план. 

В първите месеци от своето управление Пламен Янев посвещава на налагането на болшевички мерки за контрол на подчинената му администрация, като по най-унизителния за служителите начин поставя видеонаблюдение във вътрешността на сградата на областната управа. Изявени експерти с високо обществено доверие, отдали целия си професионален път за по-доброто бъдеще на Бургас и областта се третират и снимат на работните им места като джебчии в малък квартален магазин за алкохол, цигари и захарни изделия.

Безумните действия на Пламен Янев ще му отрежат главата, след като почти всички общински съветници в Бургас поискаха отстраняването му, а от ПП-ДБ свалиха доверието си от него. Единственият, който все още крепи Пламен Янев, понасяйки огромни репутационни щети е Константин Бачийски – председател на ПП „Средна Европейска Класа“, коалиционен партньор на ПП-ДБ, който пробута партийната си калинка Пламен Янев за областен управител преди 5 месеца.

Източник: crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.