ЕКСКЛУЗИВНО! Нико Тупарев е свободен! Съдът го пусна от ареста

Обвиненията срещу продуцента не могат да бъдат квалифицирани като длъжностно присвояване, обяви адвокатът му Любомир Таков

https://crimesbg.com/lichnosti/ekskluzivno-niko-tuparev-e-svoboden-sadat-go-pusna-ot-aresta/136954 Crimesbg.com
ЕКСКЛУЗИВНО! Нико Тупарев е свободен! Съдът го пусна от ареста

Обвиненията срещу продуцента не могат да бъдат квалифицирани като длъжностно присвояване, обяви адвокатът му Любомир Таков

Съдът постанови Нико Тупарев да бъде освободен незабавно, без да му бъде налагана каквато и да било мярка. Обвинението му за длъжностно присвояване не издържа в съда, т.к. не е налице функционална връзка между длъжността му, работата и фактическата власт върху повереното му имущество, безусловно необходима за квалифицирането на конкретна проява като длъжностно присвояване. Това коментира ексклузивно адв. Любомир Таков, който пое защитата на продуцента.

С решение на съда, от днес той е свободен, потвърдиха и от държавното обвинение.

 

“Липсва първата изискуема предпоставка за налагане мярка “задържане под стража” по отношение на Никола Тупарев: актуалната редакция на състава по чл. 201 от НК изисква субектът на престъплението да е длъжностно лице, на което чуждото имущество да е било връчено в това му качество или поверено за пазене и управление. Дори и да приемем, че има неправомерно разпореждане с парични средства, сам по себе този факт не реализира признака на длъжностно присвояване, тъй като Тупарев не представлява длъжностно лице за ощетеното юридическо лице- не е налице функционална връзка между длъжността му, работата и фактическата власт върху повереното му имущество, безусловно необходима за квалифицирането на конкретна проява като длъжностно присвояване”, заяви адвокатът на Тупарев Любомир Таков.

Източник: crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.