Искра Михайлова: Благодарение на “Възраждане” – 200 милиона на година остават в Мини Марица Изток

https://crimesbg.com/lichnosti/iskra-mihaylova-blagodarenie-na-vazrazhdane-200-miliona-na-godina-ostavat-v-mini-marica-iztok-2/132543 Crimesbg.com
Искра Михайлова: Благодарение на “Възраждане” – 200 милиона на година остават в Мини Марица Изток

Беше внесено извънредно проекторешение в Комисията по енергетика, което касаеше отпускането на 200 милиона лева годишно на Мини Марица Изток ЕАД за рекултивация. Предложението беше внесено от ГЕРБ и ДПС като неумел опит да трупат предизборен капитал, което е изключително лицемерно, защото от “Възраждане” повдигат темата за необходимостта на отпускането на средства за рекултивация и запазването на тези средства в дружеството от 2019 година.

 

„Там има системен недостиг на средства за този вид дейност, който е изключително важен, включително и от екологична гледна точка. В тази връзка, ние подкрепихме Проекта на решението, но вчера  направихме в пленарна зала едно много важно редакционно уточнение, че тази рекултивация с парите, които ще бъдат отпуснати от държавния бюджет, може да бъде извършвана единствено и само от Мини Марица Изток ЕАД. За пореден път пролича лицемерието на доскоро управляващите, както и фактът, че те изобщо не се интересуват от хората, а единствено се опитват да трупат предизборни дивиденти. Против предложението ни бяха единствено от ГЕРБ и ДПС, но от “Възраждане” направихме така, че тези така необходими средства да остават в Мини Марица Изток, а не да се дават на външния обръч от фирми, доближени до властта. “, каза вчера народният представител Искра Михайлова на брифинг в Народно събрание.

Източник: razkritia.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.