Кирил и Асен: Без местни коалиции с ГЕРБ след вота!

По места амбициите на формацията били да изолират съветниците на двете партии и да си сформират собствени мнозинства с патерици

https://crimesbg.com/lichnosti/kiril-i-asen-bez-mestni-koalicii-s-gerb-sled-vota-5/119046 Crimesbg.com
Кирил и Асен: Без местни коалиции с ГЕРБ след вота!

По места амбициите на формацията били да изолират съветниците на двете партии и да си сформират собствени мнозинства с патерици

Централата на Продължаваме промяната е спуснала повеля до всички местни структури в навечерието на кметските избори за пълна изолация на съветниците от ГЕРБ и търсене на мнозинства в общинските съвети с БСП, „Има такъв народ“ и дори хората на Стефан Янев.

 

Хората на Кирил Петков и Асен Василев са разпоредили на феодалите си по райони заповед, с която се забраняват всякакви съюзи в бъдещите общински съвети между формацията им и партиите ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, разкриват от екипа на харвардското дуо.

 

Въпреки че реално ПП е в коалиция на най-високо ниво – в парламента, с партиите на Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ, по места амбициите на формацията били да изолират съветниците на двете партии и да си сформират собствени мнозинства с патерици – други политически сили.

 

Освен малките местни коалиции и партии, които щели да се ухажват още преди финалния ден на 29 октомври предвид социо-логическите им рейтинги, обиколки за прегръдка имало и около БСП, хората на Слави Трифонов и дори партията на Стефан Янев „Български възход“.

 

По места дори официално ПП не се свенят да се записват в общи коалиции с ИТН и „Възходът“ дори преди вота, а най-големият шок е в Белене и Свищов, където Партията на промяната играе в симбиоза със... СДС, официален партньор в коалиция с ГЕРБ и отдавна асимилирана от големия играч, за да види власт където и да било.

Въпреки че прегръщат коалиционния партньор на Бойко Борисов, хората на Кирил и Асен не давали да се издума за стопляне на отношенията с ГЕРБ преди или след изборите.

 

 

Идеята на младата формация била тя да създаде мнозинства в общинските съвети заедно с други партии, за да изолира партньори в „сглобката“. Боси на местни избори, ръководителите на ПП осъзнали, че мнозинството в местните парламенти е по-важно от кметското кресло, тъй като без такова кметът е безгласна буква, а проектите му и дори бюджетът на общината нямало как да „минат“ гласуване. От ИТН не пропускат ден, в който да не обявят, че ПП трябва да си замине от всякаква власт в България, но по места отсега се правят совалки и текат договорки за мнозинства в следващите местни парламенти с „Промяната“, възмутени са пък правоверни членове на партията на Дългия. Те преглъщали решението на ръководството си на местно ниво само защото „вече сме управлявали с тях“, а със същия мотив си затваряли очите за любовта с БСП по места въпреки ежеседмичните ругатни по адрес на столетницата и властта от страна на лидера Слави Трифонов.

 

В партийната повеля на Кирил и Асен било разпоредено „Възраждане“ също да отпадне от бъдещи коалиции в общинските съвети. Опитът да се изолират предварително хората на Костадин Костадинов бил и заради опасността да имат солиден брой съветници по места, а за да избегне доминация на русофилите, ПП била готова и на коалиция с дявола, в лицето на Корнелия Нинова и дори „омразния“ проект на Румен Радев – Стефан Янев, признаха депутати от управляващото мнозинство.

Източник: Уикенд

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.