Кирил Петков искал да номинира Теодора Георгиева за обвинител №1, но от ДБ били против

https://crimesbg.com/lichnosti/kiril-petkov-iskal-da-nominira-teodora-georgieva-za-obvinitel-1-no-ot-db-bili-protiv-5/120009 Crimesbg.com
Кирил Петков искал да номинира Теодора Георгиева за обвинител №1, но от ДБ били против

За възможността Кьовеши да поиска нов представител от България усилено се говори и в българския парламент, тъй като съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков е коментирал в тесен кръг, че би искал Теодора Георгиева да бъде номинирана за поста на национален обвинител №1.

 

Петков бил убеден, че подобно начинание би било възможно, особено след очакваните промени в Конституцията, които парламентът трябва да гласува до края на годината. Желанието на лидера на ПП било охладено от далеч по-опитните му партньори от „Демократична България“, които разяснили на Петков, че обществено неприемливо би било политически партии да номинират кандидати за ръководители в съдебната система.

Източник: epicenter.bg

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.