Конфликтът между Константин Бачийски и Георги Манев се задълбочава

https://crimesbg.com/lichnosti/konfliktat-mezhdu-konstantin-bachiyski-i-georgi-manev-se-zadalbochava-5/132280 Crimesbg.com
Конфликтът между Константин Бачийски и Георги Манев се задълбочава

Конфликтът между основателя на политическа партия Средно европейска класа (СЕК) Георги Манев, и почетен председател в момента, както и настоящия председател Константин Бачийски се задълбочава. Само пред „Днес България“ Манев разкри, че лидерът Константин Бачийски се е възползвал от служебното си положение и е кадрувал, така че негови хора да заемат висши държавни постове.

 

По думите на Манев един от хората, които е назначен през Бачийски е бившият заместник-министърът на МВР Ангел Симеонов. Той зае поста през 2022 г., когато премиер беше съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.  Припомняме, че Симеонов е бил редица години на ръководни длъжности в ОДМВР – Бургас, но не и директор на дирекцията. Как тогава става министър?

 

Пак през 2022 година, Георги Събев, бивш управител на Южно – български морски образователен център оглавява Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ – ДПБИ за цяла България, пак с лобирането на Бачийски. Тогава, медийното пространство се появиха снимки със Събев и Коцето.

 

Друг кадър на Константин Бачийски е областният управител Пламен Янев. Не е тайна за никого, че Янев е член на ръководството на СЕК и е лично предложение на Коцето. Да припомним, че срещу Янев, в самото му стъпване в длъжност, имаше подписка от 35 общински съветника от всички политически субекти в Община Бургас за отстраняването му. Тогава Пламен Янев си позволи да направи политическо изказване в ОС на град Бургас, а в същото време, е в качеството си на държавен чиновник – областен управител.

 

Георги Манев допълни:

„Важно е да отбележим, че пак, благодарение на Константин Бачийски, Стефан Петров – Машината беше назначен в ИАРА – Бургас. За онези, които не го познават, нека да споменем, че той е лежал 4 години в затвор, с криминално досие, но въпреки това, е назначен на държавна служба.“

На въпрос на „Днес България“ има ли Бачийски връзка със скандала с Агенция „Митници“, поради близките си отношения с бившия министър на МВР Бойко Рашков, Манев отговори:

 

„Преди две години Константин Бачийски, като депутат на ПП за пръв път, както и Стефан Петров – Машината и други приближени до него, бяха в Свиленград, около месец незнайно поради какви фактически и юридически причини с „благородната цел“ да осъществят контрол върху работата на служителите от Митническия пункт. Георги Манев казва, че след разговор с Костантин Бачийски и на въпрос „Какво правите там?“, лидерът на СЕК е отговорил, че е съдействал за разтоварването в Турция на двата кораба с газ, след като бе прекратен договорът с „Газпром“. Да припомним, че тези танкери бяха с 30% по-висока цена от тази на „Газпром“. Тогава не се знаеше дали фактически не бе пак руска газ.

 

И това не е всичко. Георги Манев е получил сигнал за евентуално митническо нарушение по чл. 42 Вътрешно-общностна доставка по Закона за митниците от страна на компютърната фирма „КОМАКС“ ООД, за която твърди, че е на Константин Бачийски.

 

Г-н Манев, в АПИС в „КОМАКС“ ОДД не излиза името на Константин Бачийски, откъде сте сигурен, че е негова?

„Аз лично съм гарант на „КОМАКС“ за 1 млн. евро. Пред нотариуса все още стоят подписите и на двама ни. Ако е така се оказва, че ме е измамил. Това обаче не значи, че Бачийски не носи отговорност, както към мен, така и за евентуални митнически нарушения към държавата. Доколкото знам сметката на фирмата е изпразнена и не са ми освободени имотите, с които съм гарантирал заема. Ако се окаже, че сигналът, който ми е изпратен до бургаски Общински съвет от Георги Тодоров с адрес гр. София, ул. „Г. Наджаков“ №1 за нарушение на Митнически режим 42 и злоупотреба с ДДС, ще сезирам прокуратурата. Лично аз не го вярвам и затова в момента си правя свое вътрешно разследване, за да съм сигурен, че подавайки сигнала в Прокуратурата, не е клевета, а обективна истина.“

Прилагам ви и самия сигнал.

Източник: dnesbulgaria.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.