Скандал! Местни велможи ли ще купят кметския стол в Несебър за Николай Димитров?

Скандално писмо описва нечистите изборни схеми на градоначалника

https://crimesbg.com/lichnosti/skandal-mestni-velmozhi-li-shte-kupyat-kmetskiya-stol-v-nesebar-za-nikolay-dimitrov/118280 Crimesbg.com
Скандал! Местни велможи ли ще купят кметския стол в Несебър за Николай Димитров?

Скандално писмо описва нечистите изборни схеми на градоначалника

Изборите са в разгара си, а с тях като гъби след дъжд никнат и скандалните разкрития за незаконни практики, корупция, купуване на гласове и нечистоплътни сглобки между бизнеса и политиката. Вирусът на беззаконието не е подминал и атрактивната за туристи, бизнесмени и строителни босове община Несебър. В редакцията ни пристигна меко казано смущаващо писмо, което ще представим на вниманието Ви 1:1, без журналистическа намеса и корекции, защото представените факти и обстоятелства са толкова потресаващи, че читателите заслужават да ги прочетат от първо лице. Ето какво пише нашият подател, който по обясними причини е избрал да запази анонимност:

 

Здравейте. Казвам се лицето Х, няма да кажа своето име, но се надявам да публикувате това, което ви изпращам, защото това, което ще прочетете по надолу в следващите редове се знае в Несебър, но никой не смее да го сподели пред медиите.

Искам да ви обърна внимание на следното. Николай Димитров се кандидатира за пети мандат, но той сам без подкрепата на тези лица за които пиша  и други които не съм  споменал ,  не може да стане кмет. Но ето кои са така наречените ВЕЛМОЖИ на кмета Димитров в община Несебър, които могат всичко.

Затова обърнете внимание! Това са основно хората които събират, принуждават, увещават дори  купуват  гласове за него .

Ето и кои са лицата:

 

Подход от кръговото към улица „ТРЕТА“ няма, защото пътят минава през общински парцели и  складове които кмета и настоящ кандидат за пети мандат Николай Димитров е преотдал под наем на приятеля си Дочо Дочев.

Една част е продал на занижени цени с нагласен конкурс, както всички конкурси провеждани от него.  Това е този Дочев, който бие персонала си и  наръга с нож в корема работника си от Кошарица. Дочо е един от най-близките приятели на кмета Н.Димитров.

Същия Дочо накара кмета да постави самолета на входа на града.

В Несебър никога не е имало летище и авиация, има пристанище и лодки.   

Дочо Дочев, зарежда с перилни препарати, средства за дезинфекция тоалетна хартия и др.  детските градини и училища във всички селища на цялата Община.

Излишно е да казвам, с нагласен  конкурс. Препарати с изтекъл срок на мн. високи цени които плащаме ние. Като споменах детски градини, да спомена че хранителните продукти се доставят в градините от  фирма която не е местна. Купува продуктите от местни търговци и ги доставя на по-високи цени. Познайте в кой джоб влиза   разликата. Нека всички които имат деца се замислят, колко по качествена храна биха яли децата им ако някой не краде и от тях.

Кмета и настоящ кандидат за пети мандат Н. Димитров обича да се хвали че парковете и градинките се поддържа от общинска фирма. Няма да коментирам за това как изглеждат, за това се изписа много и само негативни неща.

Но  искам да попитам защо общинската фирма не инвестира и не  инсталира и поддържа поливните системи в същите паркове и градини?

С тази дейност се занимава. заместник кмета по туризъм и търговия Лазар Япаджиев. Неговата фирма изгражда и поддържа поливните системи. Естествено с нагласен  конкурс търг, на високи цени които идват от нашия джоб.

Този жест е от благодарност за това че господина събира гласове за кмета. Към него жестовете не спират до тук .На него и на подчинения му Мартин Иванов началник търговия на открито е поверено събирането на тъй нареченото тротоарно право.

 За местните се правят жестове, те плащат по-малко площ отколкото ползват като им се казва за кого да гласуват. А към наемателите подхода друг.

Те плащат 30% на Общината, 30% на ръка на Мартин Иванов и Лазар Япаджиев и 30% им се опрощават-не ги плащат, за да мълчат.

Къде отиват парите дадени на ръка, на тези две лица може да се досетите. Това са много пари. Това са нашите пари, на нашите родители и деца. Родителите ни от години се оплакват от липсата дори модерна Болница в града, но явно за такава пари – Няма!

Излишно е да казвам че материалното  състояние на въпросните господа и  семействата им се промени чувствително през тези години, жилища автопарк.  Надявам се след изборите компетентните органи да се за интересуват. 

Друг от поддръжниците на кмета е Георги Георгиев /Гошо ХИТРИЯ/.

И той като Дочо Дочев е политически хамелеон. Бил е приятел и работи за всички кметове до сега, естествено не безплатно. Много обществени поръчки са минали през фирми на негови подставени лица. Много общински парцели е закупил и застроил в Слънчев бряг ,Равда ,около НСА между Равда и Несебър .

Друг хамелеон е Киро /Кирил Кирилов/ таксиметровия шофьор от Равда. Появил се на политическата сцена  от СДС. В Общината влиза като подставено лице на софийските мутри. После се прикрепя към партия Море. Сега е при  Костадин Нищелкова известен като ПИЦАТА. За лоялността си към кмета Н.Димитров получава общински парцели,известния му ресторант е построен върху закупено Общинско място.

Най важния от всички е обаче Костадин Нищелков - ПИЦАТА. Кмета не би станал кмет, без подкрепата на ПИЦАТА.  ПИЦАТА не би бил толкова богат и влиятелен без кмета Н.Димитров. Двамата са като сиамски близнаци. Те са съдружници във всички фирми на Нищелков и тези които са регистрирани на подставени лица. Естествено кмета Н.Димитров не фигурира никъде, но си получава дивидентите. Тези дивиденти при ПИЦАТА  са законни пари , докато при кмета Н.Димитров, не могат да се изкарат на светло. Но той е намерил решение на тези пари и другите които краде от Община Несебър.

Роднините на жена му пътуват от години постоянно до Одрин и Истанбул, като изнасят разрешения максимум валута. Депонират ги в сейфове в Турски банки.  Това също може да се провери, ако се направи проверка, колко често пътуват до Турция през граничните пунктове близките на Нурджан Димитрова и до кои точно градове.

На скоро някой беше публикувал статия че  в град Несебър няма общински паркинги където да паркират туристите с автомобили. Господина беше прав че ако имаше паркинги повече туристи биха посещавали Несебър, Равда ,Сл.бряг и Свети Влас, Обзор.

Но това вече не може да се поправи защото кмета Н.Димитров е продал всички общински парцели на поддръжниците си за които писах по -горе.

Една от причините  Несебър да е заплашен да бъде изваден от Юнеско е къщата на северния скат  в Стария Несебър и мелницата за която се писа  много.

Но в стария град има и друга мелница за която нищо не се пише.

Може би не я забелязвате защото е скрита от ресторанта на секретарката на кмета ,Борислава. Ресторанта чиято кухня се намира през улица в хотела на небезизвестния Принц Кирил, е построен върху антични разкопки и скрива мелницата. Но за секретарката на кмета Н.Димитров ,,е разрешено всичко.Между другото  къщата на северния скат  изглежда ,,много по -добре от къщата на секретарката на Димитров, Борислава.

Къщата на Борислава се намира на същата улица по нагоре и е с незаконен таванен етаж. Но за тях може всичко ,дъщерята е секретарка на кмета а майката е председател на предизборния щаб  в предизборната му кампания и в този момент.

Щях да забравя. нещо което разбрах преди няколко месеца и пак е свързано с  секретарката Борислава. В съседство до ресторанта им, е имало ресторант на местен човек който им е пречил защото собственика, Адамото го е работил много добре. Община Несебър го събаря защото бил незаконен, но той не е единствения незаконен, с чердаци като неговия е пълно в града, скоро след това човека който го е построил с банков кредит и работил, губи къщата си, банка я взема и влиза в болница. Но ресторанта на секретарката на кмета Борислава, построен върху антични разкопки също е незаконен, но е там и работи... 

Искам да ви спомена и за лицето Румен Кулев. Никога не е върнал или оспорил нито една докладна на Н.Димитров. Всичко това в което упрекват кмета сега, е минало през общински съвет. Не става въпрос за Обществените поръчки, решенията кой ще ги спечели се вземат еднолично от Н.Димитров след като се е консултирал преди това с Нищелков – Пицата.

Защо Кулев не е реагирал?? Той   е виждал нередностите как се разпродават общински парцели за без пари  и не е реагирал значи е в играта с  кмета.

Можел е да се противопостави  и да защити интересите на Общината,но не го направил. Сега този човек също се е  кандидатирал за кмет.

Защо да заменим настоящия с същия като него?

За друг известен кандидат с името Атанас Терзиев, мога да кажа само, че  се продаде заради една автобусна спирка. Автобусната спирка, която беше  пред хотела му и  е пречела на туристите в хотела му. Кмета я премести , да пречи на съседния хотел. Но всичко си има цена. Виждате в коя листа е сега ,при Кулев , който определено ако сега  играе за себе си, после ще  играе с Николай Димитров - Кмета.

И нека на всички е ясно че гласувайки за тези крадци и подръжници на кмета Н. Димитров, и за тези които желаят да застанат редом  до тях като Ивайло Илиев,  БСП-Несебър за хората в техните листи вие обричате себе си децата и родителите си на унизително бъдеще за още четири години, пише още нашият читател, а ние оставаме с надеждата, че компетентните органи в лицето на МВР и прокуратурата, все пак ще си свършат работата и ще проверят изнесеното в настоящата статия.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.