Скандал! Разследваният от ГДБОП финансов измамник Давид Айтов се самопровъзгласи за приор на измисления масонски орден на “Св. Лазар от Йерусалим”

Ложата била пълна с далавераджии и аферисти, измислили схема как да завличат балъци

https://crimesbg.com/lichnosti/skandal-razsledvaniyat-ot-gdbop-finansov-izmamnik-david-aytov-se-samoprovazglasi-za-prior-na-izmisleniya-masonski-orden-na-sv-lazar-ot-yerusalim/143053 Crimesbg.com
Скандал! Разследваният от ГДБОП финансов измамник Давид Айтов се самопровъзгласи за приор на измисления масонски орден на “Св. Лазар от Йерусалим”

Ложата била пълна с далавераджии и аферисти, измислили схема как да завличат балъци

Ново свърталище на престъпници с бели якички търси жертви след жадните за слава и признание суетни новобогаташи у нас. Самопровъзгласилите се за членове на новия орден на “Св. Лазар от Йерусалим” - Малта се оказаха до един международни финансови измамници.

 

Хорото на кандидати за ареста води спекулантът Давид Айтов, който е записан като приор на ложата в България, но всъщност е лице разследвано от ГДБОП по дела за големи финансови измами в четири Европейски държави, Южна Африка и Канада. Лицето е в орбита на редица разследвания за финансови измами издадоха информаторите ни.

Според справката Айтов от години ръководи екип от престъпници, които точат сметките на Европейски граждани посредством отдалечен достъп до личните им устройства. Потърпевши са хиляди западни граждани на Канада, Австралия, Великобритания, Южна Африка и редица европейски държави. Източници на БОП-а допълват, че схемата е създадена и ръководена именно от Давид Айтов, по прякор Дейвид Капоне. 

 

По засечена комуникация в офиса им на бул. “Александър Малинов” 79 Г, Хотел “Грами”, и през „завъртяни“ апликации, Дейвид бил в основата на обширна конспирация, като персонално давал указания на подчинените си, напътствал ги в далаверите и дори лично им суфлирал в лъжите, които говорят на балъците по телефона.

 

Схемата с точенето на сметки чрез отдалечен достъп до компютъра на лицата е предшествана от измами с крипто валути – Давид Айтов карал канaдци и британци да си отварят крипто сметки, а след това ги подлъгвали да прехвърлят токените на техните акаунти. 

 

Служители на икономическа полиция издадоха, че разследват престъпната мрежа от години и разполагат с ясна информация за извършителите. Но според нашия анализатор, доносник и “къртица” на полицията бил самият “велик майстор” Айтов, тъй като службите наскоро изпратили СРС-та до своите партньори на Запад, а именно видео записи от работния ден на измамниците и архивирани разговори с жертвите, уж набирани за вътрешен контрол на служителите. Истината била далеч по-простичка - за да се откупи пред ченгетата лично мистър Капоне ги бил предоставил на ченгетата, за да изгорят съратниците му когато дойде време за реализация.

 

Според хора от кухнята, “приорът” на фалшивия орден имало защо да се подлага на ченгетата и да порти ортаците си, т.к. споменът как негови конкуренти бяха спешно екстрадирани за Германия и там още излежават присъди за измами с крипто валути и завличане на наивни “инвеститори” не му давал мира ни денем, ни нощем. Въпреки мрачната перспектива да търка затворнически нарове в странство, Давид Айтов не спира с мушенгиите и изкусно плете нови врътки за алчни будали. Кога пирамидата му ще рухне, предстои скоро да разберем.

Източник: crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.