Скандалната Султанка Петрова стана лице на „Промяната“

Бившата зам.-социална министърка се прочу като замесена в смъртта на работник в Партийния дом

https://crimesbg.com/lichnosti/skandalnata-sultanka-petrova-stana-lice-na-promyanata/133105 Crimesbg.com
Скандалната Султанка Петрова стана лице на „Промяната“

Бившата зам.-социална министърка се прочу като замесена в смъртта на работник в Партийния дом

Изглежда Продължаваме промяната се старае умишлено да генерира максимален брой скандали в редиците си покрай вота. Последните изцепки са водаческите места на партията за вота на 9 юни. Най-потресаваща за актива на партията се оказала водачката на формацията в Сливен – бившият зам.-социален министър от кабинета на Бойко Борисов – Султанка Петрова.

 

Патриотката е напуснала тихомълком редиците на Валери Симеонов и се озовала незнайно как на първо място в Сливен, втрещени са от дъното на душата си активисти на ПП. Петрова се прочу като управничка единствено с безобразни скандали и конфликти на интереси, а накрая се оказа и замесена в смъртта на работник в Партийния дом, припомнят разтреперани активисти на „Продължаваме Промяната“.

 

Султанка, чийто съпруг е от милиционерската школа, бе замесена в скандалния случай със смъртта на служителя Даниел Тасев в Партийния дом през юли 2018 г. Тогава в шахта до Народното събрание бе намерено тялото на 25-годишния охранител, който е работил охрана за фирмата, която пазеше преустройването на бившия Партиен дом в тогавашната бъдеща сграда на Народното събрание. Оказва се, че съдружник във фирмата е заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, която бе и депутат от Патриотичния фронт, а собственик е зет й. Пет години прокуратурата се занимава с участието на Султанка в скандалната смърт на служителя, а миналата година техническият ръководител на ремонта е привлечен окончателно като обвиняем заради трагедията. Петрова се отървава от съдебно преследване, но скандалът не утихва.

 

От „Продължаваме промяната“ са в шок, че бившата патриотка е водач на листата им в Сливен, а петното от скандала щяло да се лепне на тях. Активисти от партията на Кирил Петков и Асен Василев припомниха и друго – съпругът на Петрова бе длъжник на НАП, а дълговете заради неплатените му данъци, възлизаха на близо 90 000 лева.

 

Четири дни, след като медиите огласиха борчовете, Петю Петров се разплати с държавата.

 

Първоначално от Приходната агенция огласиха, че половинката на Султанка дължи близо 890 бона на държавата, ала след това се оказа, че сумата е 90 хилядарки.

Султанка Петрова се наложи да влиза в обяснителен режим и заради разследване за конфликт на интереси заради фирмата на зет си, ала КПОНПИ очаквано не откри такъв, докато фурията бе на власт в социалното министерство.

 

Докато сливенският актив на ПП се тресе от гняв заради новата си водачка, из цялата страна пък ПП се тресе заради други наместени за първи в листите.

Масово активисти напускат демонстративно партията заради несправедливи по думите им подредби на местата за депутати. Пръв си тръгна бургаският лидер Константин Бачийски, тъй като му бе обявено, че ще е последен в листата за морския град.

Последва го и Росен Костурков, който се възмутил от реденето в Пловдив-област.

На ръба да си тръгне омерзен е и един от най-смислените депутати на ПП – Иван Белчев от Русе, след като Кирил Петков намърдал за водач Мартин Димитров.

 

„Промяната“ са на ръба да вземат и един мандат от дунавския град, а Белчев се надявал да е пръв, тъй като Димитров по традиция се монтира в столичния, 23-ти МИР.

Поставянето му в Русе потресло местния актив на партията, който  харесва Белчев, но заради Мартин Димитров депутатът нямало да види нов мандат, вбесени са русенци. Същата ситуация се разиграва и с икономиста и депутат Искрен Митев, който заради подреждането на местата за парламент се разгневил и теглил сочна ругатня, разкриват депутати, и избрал да се състезава само за Брюксел.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.