Екссъпругът на Хубавото Наде прибра 50 млн. лв. от Велико Желев за…

Теренът бе обявен за продан от държавата през 2000 г.

https://crimesbg.com/novini/ekssaprugat-na-hubavoto-nade-pribra-50-mln-lv-ot-veliko-zhelev-za/53309 Crimesbg.com
Екссъпругът на Хубавото Наде прибра 50 млн. лв. от Велико Желев за…

Теренът бе обявен за продан от държавата през 2000 г.

На стойност 50 млн. лв. е една от последните големи сделки на бизнесмена Велико Желев.

 

Това е сумата, която строителният бос е платил на Камен Михайлов – екссъпругът на Надежда Михайлова, която бе външен министър в правителството на Иван Костов. Тези пари са платени, за да сложи Желев ръка върху бившия гараж на ЦК на БКП край парка Заимов в центъра на столицата.

 

Към днешна дата върху огромния терен се строи лъскава жилищна сграда, 5-звездетн хотел и частна детска градина. Именно Велико Желев е инвеститор на този проект на стойност над 300 млн. лв. очакванията са, че маститият пътищар ще си избие парите само от продажбата на жилища, които се търгуват по 5 000 евро/кв. м., при това на зелено.

 

Срутеният вече гараж на ЦК на БКП, обхващащ огромен терен от 12 800 кв. м. площ, бе обявен за продан от държавата през 2000 г. и приватизиран от тогавашния съпруг на екслидера на СДС Надежда Михайлова – Камен Михайлов. Малко преди това той върти пицария, но отнякъде намира кредит в размер на 1 497 491 лв., с които купува апетитния държавен имот.

 

През 2004 г. Михайлов продава дружеството на панамската компания „Стилекс Корп“. Същата година експремиерът Иван Костов заявява, че си спомня, че през 1997 г. предложил всички членове на тогавашния НИС да излязат от собствеността и управлението на частни фирми. Впрочем единственото семейство, пренебрегнало това разпореждане, било на Надежда Михайлова. Тя знаела много добре, че Костов не одобрява закупуването на гаража на ЦК на БКП.

 

Според запознати, Велико Желев е броил за сделката 50 млн. лв. на Камен Михайлов през есента на 2021 г., за да откупи имота, да разруши 5-етажния гараж и да стартира строителството на жилищната сграда, детската градина и хотела.

 

Припомняме, че Камен и Надежда Михайлови се разведоха през 2006 г. Впоследствие Надежда се омъжи за Светлин Нейнски и прие неговата фамилия. Към днешна дата тя е скъсала категорично отношенията с бившия си съпруг.

Източник: Уикенд 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.