Кметица върна Красно село в Средновeковието, кварталът вика: Оставка

https://crimesbg.com/novini/kmetica-varna-krasno-selo-v-srednovekovieto-kvartalat-vika-ostavka/46776 Crimesbg.com
Кметица върна Красно село в Средновeковието, кварталът вика: Оставка
 

 

Скандална кметица върна един от най-големите столични квартали Красно село в Средновековието. Районът тъне в боклук и дупки, а парите от бюджета изтичат в незнайни посоки. Всичко това е по вина на действащата кметица Росина Станиславова, твърди районът, който вече стяга опълчение за оставката й.

Утре, хиляди жители на квартала, ще се съберат от 16 часа, пред сградата на общината, за да поискат главата на Росина Станиславова.

Официално срещата започва в 16 00 ч., пред сградата на общината, и е обявена като обществено обсъждане за бъдещето на квартала. На нея са поканени Христо Иванов, Иво Мирчев и Атанас Атанасов от ДБ, които издигнаха скандалната кметица.

Както я нарекоха медиите, Станиславова е “републикански шампион” по неодобрение, съществуват няколко групи от граждани, които негодуват от поведението и арогантността ѝ. Тя бе обект на проверка от КПКОНПИ, след като бе безспорно установено, че в конфликт на интереси е назначила дъщеря си в европейски проект, на който е била надзорник. От нея се разграничи даже коалицията, която я издигна за кмет – “Демократична България”. Затова те я махнаха от сайта си. А когато Станиславова отказа да върне парите, които си е писала като заплата за ръководен от нея проект, от политическата формация направиха дарение за същата сума. По този казус също има установен конфликт на интереси от антикорупционната комиси

Сред мотивите за оставката на Станиславова е и пълното неглижиране на квартала.

„Красно село е оставено на самоуправление. Инфраструктурата се руши с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Състоянието на зелените площи е ужасяващо.“, твърдят жителите на квартала.

Те вече са инициирали и създаването на инициативен комитет, който в следващите дни ще събира подписи за премахването на кметицата.

Според жителите на Красно село Станиславова използва изборната си длъжност, за да обогати себе си и тесен кръг свои приближени. По думите им тя и семейството й получават финансови облаги, в конфликт на интереси, което се доказва и от решенията на КПКОНПИ, която я разследва по няколко казуса.

В работата на Росина Станиславова липсва  каквато и да е било публично достъпна отчетност относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община, твърдят още нейните съкварталци.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.