Десетки деца в Монтана взеха участие в #BeActiveTour на Европейска седмица на спортa

https://crimesbg.com/obshtestveni-temi/desetki-deca-v-montana-vzeha-uchastie-v-beactivetour-na-evropeyska-sedmica-na-sporta/46158 Crimesbg.com
Десетки деца в Монтана взеха участие в #BeActiveTour на Европейска седмица на спортa
 

 


 

Монтана посрещна Европейска седмица на спорта с демонстрации по баскетбол, тенис на маса, футбол на малки вратички, бокс, кикбокс, шах, народна топка и теглене на въже. Спортният празник в града бе част от инициативата #BeActiveTour на ЕК.

 

 

 

Събитието се организира от Община Монтана в партньорство с Министерството на младежта и спорта. Целта е да се популяризира спорта, физическата активност и здравословния начин на живот сред подрастващите.

 
Десетки деца в Монтана взеха участие в #BeActiveTour на Европейска седмица на спортa

В СК „Огоста“ над 200 деца от спортни клубове и училищни отбори представиха своята дейност пред жителите на града. Специален поздрав за гостите бяха подготвили мажоретният състав и танцова формация „Денс машин“ от Общинския младежки дом в Монтана.

 
Десетки деца в Монтана взеха участие в #BeActiveTour на Европейска седмица на спортa

Началникът на кабинета на министъра на младежта и спорта и ръководител на проекта „Европейска седмица на спорта“ Александър Георгиев и кметът на Монтана Златко Живков приветстваха участниците в #BeActive.

 

„Благодаря на Община Монтана за усилията, които полага за развитието на спорта и популяризирането на физическата активност. Монтана е градът на Йорданка Благоева, Стилиян Петров, шихан Тони Петров и на много изявени спортисти, донесли гордост не само на града, но и на България. Желая Ви да бъдете активни, да спортувате и да постигнете още по-големи успехи от тези шампиони“, обърна се към участниците в #BeActiveTour Александър Георгиев и допълни, че инициативата се радва на все по-голяма популярност.

 

Кметът Златко Живков с гордост напомни, че Монтана е спортен град и се радва да приема подобни инициативи. Той получи почетен плакет на ММС за оказаната подкрепа при реализирането на инициативата #BeActive Европейска седмица на спорта 2021.

 

Сред гостите на спортния празник бяха още Росица Ангелова и Даниела Маринова от Регионално управление на образованието – Монтана. Събитието се проведе при стриктно спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19.

 

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС. Проектът е съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

 

Преди старта на #BeActiveTour началникът на кабинета на министъра на младежта и спорта Александър Георгиев и кметът на Монтана Златко Живков проведоха работна среща.

 

Утре (30 септември) #BeActiveTour е във Видин.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.