Главният прокурор Иван Гешев откри Осмата годишна конференция на тема “Безопасна инфраструктура”, организирана от Българската браншова асоциация “Пътна безопасност”

https://crimesbg.com/obshtestveni-temi/glavniyat-prokuror-ivan-geshev-otkri-osmata-godishna-konferenciya-na-tema-bezopasna-infrastruktura-organizirana-ot-balgarskata-branshova-asociaciya-patna-bezopasnost-3/46830 Crimesbg.com
Главният прокурор Иван Гешев откри Осмата годишна конференция на тема “Безопасна инфраструктура”, организирана от Българската браншова асоциация “Пътна безопасност”
 

 

Главният прокурор Иван Гешев отбеляза необходимостта от единодействие на компетентните институции посредством въвеждане на единна държавна политика, предвиждаща конкретни мерки за противодействие на тежките пътнотранспортни произшествия и намаляване на пътните нарушения. В нея ясно трябва да бъдат посочени времевите рамки, коя институция какво прави и изключително нормативно да бъдат уредени взаимодействията между тези институции.

Като втора основна насока в работата на властите в Българя, Гешев посочи нуждата от нормативни промени, спомагащи за преодоляване на законодателните празноти и недостатъци в сега действащите разпоредби по отношение санкциониране на нарушителите на пътя.

В тази връзка – комплексни изменения в административния процес и Закона за движение по пътищата с оглед упражняване на контрол над компетентните държавни институции и техните правомощия по превенция и предотвратяване на тежките пътнотранспортни произшествия.

Иван Гешев заяви, че предвид това, че институциите се занимават по-скоро с борбата помежду си, то неправителствения сектор трябва да послужи за инициатор и стимул за подобряване на това състояние.

В заключение главният прокурор подчерта, че държавните институции са призвани да служат на всеки български гражданин като осигурят необходимите условия за гарантиране на неговия живот и здраве. За да бъде постигнато това следва компетентните структури да работят съвместно в борбата с войната по пътищата.
Източник: crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.