ИЗВЪНРЕДНО! Киро активира предизборно европрокуратурата и МВР за удар срещу ТЕЦ-овете. Тече предизборен рекет над едрия бизнес. Активират бухалката на Бобокови?

https://crimesbg.com/obshtestveni-temi/izvanredno-kiro-aktivira-predizborno-evroprokuraturata-i-mvr-za-udar-sreshtu-tec-ovete-teche-predizboren-reket-nad-edriya-biznes-aktivirat-buhalkata-na-bobokovi/52767 Crimesbg.com
ИЗВЪНРЕДНО! Киро активира предизборно европрокуратурата и МВР за удар срещу ТЕЦ-овете. Тече предизборен рекет над едрия бизнес. Активират бухалката на Бобокови?

Бившият премиер Кирил Петков активира предизборно МВР и европрокуратурата, научи ПИК. По негов донос тази сутрин във почти всички ТЕЦ-ове на територията на страната МВР е започнало проверка за нивото на вредните емисии, които се отделят при горенето на въглища.

 

Предполага се, че акцията, поръчана от Петков, е с предизборна цел и е опит за рекетиране на бизнеса. Действията на полицейските органи са повече от изненадващи, защото всички ТЕЦ-ове разполагат със сероочистващи инсталации, а дейността им се контролира от специална лицензирана от Брюксел лаборатория, както и от Министерство на околната среда и водите. По неофициална информация, ековедомството въобще не е било информирано за действията на МВР.

 

Атаката срещу ТЕЦ-те изглежда далеч не е случайна, защото тя се случва на фона на опитите на България да предоговори неизгодните клаузи в Плана за възстановяване с Брюксел, които предвиждат унищожаването на въглищната индустрия у нас. 48-ият парламент задължи служебното правителство да преговаря с Европейската комисия за удължаване живота на мините за добив на въглища, които заради "Зелената сделка" ЕС иска да затвори в кратки срокове.

 

С настоящата акция се цели българската въглищна индустрия и централите, потребяващи въглища да бъдат компрометирани пред европейските институции, за да може Брюксел да откаже промяна в неизгодния за България План за възстановяване. Основание за това твърдение дава и фактът, че акциите срещу ТЕЦ-овете са по искане на Европейската прокуратура и по конкретно на българския представител там - Теодора Георгиева, която е изключително близка до двамата братя Пламен и Атанас Бобокови.

 

Наред с това, има подозрения, че атаката срещу въглищните централи има връзка и с предстоящите предсрочни парламентарни избори. Добре известно е, че спонсорите и скритите кукловоди на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са сред най-големите лобисти на закриването на българските ТЕЦ-ве. Така се оказва, че месец преди изборите за Народно събрание у нас, олигархичният кръг "Капитал" ползва европейски институции за политически инженеринг.

 

Нещо повече, Европейската прокуратура чрез представителя на България в централата в Люксембург - Теодора Георгиева, действа буквално като „бухалка“ срещу определени бизнесмени, като по този начин подпомага кръгове, свързани с ПП и ДБ. Публично известен факт е, че Бобокови са сред бизнесмените, които активно подкрепяха правителството на Кирил Петков, което успя да се задържи на власт едва 7 месеца.

Източник: pik.bg

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.