Бил Гейтс: Партийна политика вреди на битката с изменението на климата

https://crimesbg.com/po-sveta/bil-geyts-partiyna-politika-vredi-na-bitkata-s-izmenenieto-na-klimata/44538 Crimesbg.com
Бил Гейтс: Партийна политика вреди на битката с изменението на климата
 

 


 

В САЩ борбата с изменението на климата е политически въпрос и не може да бъде другояче, смята милиардерът Бил Гейтс.

„За съжаление, САЩ са едни от най-лошите по въпроси, които имат партиен характер, но трябва да променим това“, каза Гейтс в интервю, излъчено във вторник по време на Седмицата на климата в Ню Йорк, съобщава БНР.

 

 

 

Докато президентът Джо Байдън направи изменението на климата един от приоритетите на своята администрация, бившият президент Доналд Тръмп изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата.

„Не можем да имаме стратегия за климата, при която имате някои партии на власт и те правят много, но когато имате други партии на власт, тогава всичко спира“, каза Гейтс.

Съоснователят на Microsoft и на Фондация „Гейтс“ е също така основател на компанията за иновации и инвестиции в областта на климата, Breakthrough Energy, и основател и председател на модерната ядрена компания TerraPower. Според него декарбонизирането на икономиките и инфраструктурите е монументална задача.

„Виждам изграждане на импулс, виждам изграждане на осведоменост, но това ще бъде най-трудното нещо, което човечеството някога е правило“, каза Гейтс. Това вече огромно предизвикателство трябва да се атакува последователно, независимо от това коя политическа партия държи Белия дом, посочи Бил Гейтс, който през февруари издаде книга за изменението на климата, наречена „Как да избегнем климатично бедствие“.

„Достатъчно трудно е да се стимулират иновациите и внедряването и намаляването на разходите през този 30-годишен срок, дори ако по това време няма нито един ден пауза“, каза Гейтс.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.