COP15 ще бъде крайъгълен камък за опазването на биологичното разнообразие

https://crimesbg.com/po-sveta/cop15-shte-bade-krayagalen-kamak-za-opazvaneto-na-biologichnoto-raznoobrazie/45055 Crimesbg.com
COP15 ще бъде крайъгълен камък за опазването на биологичното разнообразие
 

 


 

15-ото заседание на Конференцията на страните (COP15) по Конвенцията на ООН за биологично разнообразие ще бъде крайъгълен камък, тъй като ще състави план за глобалното управление на биологичното разнообразие през следващото десетилетие, заяви вчера на пресконференция Цуей Шухун, официален представител на китайското Министерство на екологията и околната среда, съобщи Радио Китай.

Заседанието ще бъде открито на 11 октомври в гр. Кунмин, административния център на провинция Юннан, и ще се проведе едновременно присъствено и онлайн. Цуей Шухун добави, че на него ще бъде разгледан и проектът за глобална рамка за биологичното разнообразие. Той призова и за по-голяма подкрепа към развиващите се държави по отношение на финансиране, технологии и експерти.

 

 

 

Основна тема на COP15 ще бъде „ Екологична цивилизация: изграждане на споделено бъдеще за живота на Земята“. Това е първата глобална конференция на ООН за екологичната цивилизация.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.