Дълга опашка от тирове в Турция чака да мине в България

https://crimesbg.com/po-sveta/dalga-opashka-ot-tirove-v-turciya-chaka-da-mine-v-balgariya/44798 Crimesbg.com
Дълга опашка от тирове в Турция чака да мине в България
 

 


 

Трети ден на турския ГКПП Хамзабейли към България се е натрупала дълга опашка от тирове, чакащи да преминат към българския ГКПП Лесово.

По данни на митническата управа над 1000 тира са образували 25-километрова колона по протежение на пътя към турско-българската граница.

 

 

 

Според шофьорите нелегалните мигранти, които се навъртат в граничния район представляват сериозна заплаха за тях, предава Нова тв.

Трети ден сме на пътя, казва един от тях, чакаме да преминем на българската митница. Особено опасно е през нощта. В района на границата има бежанци, които се опитват да се скрият в някой камион и така да преминат през границата.

Шофьорите помежду си са се уговорили и на смени дежурят около колите през нощта, за да не допуснат бежанци да се качат скришом в някой автомобил.

Според шофьорите бавната обработка на товарите на митниците е причина за опашките по границата. Те настояват да се предприемат по-строги мерки от властите както в Турция, така и в България във връзка със заплахата, произтичаща от присъствието на нелегални мигранти в граничния регион.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.