Касим Сури: Пакистан е против разпространението на фалшива информация за Синдзян

https://crimesbg.com/po-sveta/kasim-suri-pakistan-e-protiv-razprostranenieto-na-falshiva-informaciya-za-sindzyan/46086 Crimesbg.com
Касим Сури: Пакистан е против разпространението на фалшива информация за Синдзян
 

 


 

Като близък съсед и добър приятел на Китай, Пакистан е свидетел на постигнатите огромни резултати в развитието на Синдзян и е против фалшивата информация, разпространявана за района, това заяви зам.-председателят на пакистанския парламент Касим Сури вчера на видео среща под мотото „Синдзян е добро място“, организирана съвместно от китайското посолство в Исламабад и правителството на Синдзян-уйгурския автономен район, предава Радио Китай.

Той посочи, че Синдзян е пример в борбата с бедността. Там хората с различни религиозни вярвания съществуват хармонично, което прави силно впечатление. Районът е свързван тясно с Пакистан чрез икономическия коридор между двете страни. Като знаков проект от изграждането на инициативата „Един пояс, един път“, коридорът ще допринесе не само за пакистанската икономика, но и за синдзянското развитие, добави още той.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.