Китайският пазар на мобилни телефони отчете 12,3% ръст на доставките за периода януари-август

https://crimesbg.com/po-sveta/kitayskiyat-pazar-na-mobilni-telefoni-otchete-123-rast-na-dostavkite-za-perioda-yanuari-avgust/45459 Crimesbg.com
Китайският пазар на мобилни телефони отчете 12,3% ръст на доставките за периода януари-август
 

 


 

През първите осем месеца на вътрешния пазар в Китай са били доставени 227 милиона бройки мобилни телефони, което представлява увеличение с 12,3 процента на годишна база, според данни на Китайската академия за информационни и комуникационни технологии (КАИКТ), предава Радио „Китай“.

През август доставките на мобилни телефони в страната са спаднали с 9,7 процента на годишна база, достигайки 24,3 милиона бойки.

 

 

 

Миналия месец са пазара са били пуснати общо 57 нови модела, което е с 50 повече повече отпреди година, като китайските марки продължават да доминират, достигайки 22,8 милиона бройки или 93,8 процента от всички доставки.

Доставките на 5G телефони са нараснали със 79,7 процента на годишна база до 168 милиона бройки, като обемът им представлява 74,1 процента от общите доставки на мобилни телефони в страната за периода.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.