Мило Джуканович: Има опасност от дестабилизация на Западните Балкани

https://crimesbg.com/po-sveta/milo-dzhukanovich-ima-opasnost-ot-destabilizaciya-na-zapadnite-balkani/44934 Crimesbg.com
Мило Джуканович: Има опасност от дестабилизация на Западните Балкани
 

 


 

Западните Балкани остават място на сблъсък на геополитически интереси, поради което е възможна дестабилизация на целия регион, предупреди черногорският президент Мило Джуканович на 76-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

„Западните Балкани са арена на борба на геополитически интереси, последица от което е забавянето на интеграцията на обществата от Западните Балкани в естественото им европейско обкръжение, подкопаване на доверието и изоставане в усвояването на европейските ценности“, заяви той.

 

 

 

„Това отваря възможността за реставрация на разрушителни теории, великодържавни националистически проекти. Днес от това място Черна гора предупреждава за опасността от дестабилизация на Западните Балкани и стесняване на хоризонта на европейската им перспектива“, каза Джуканович.

Той окачестви Черна гора като „оазис на стабилността“ на Балканите и „лидер в европейската интеграция“ сред другите страни в региона, отбелязва ТАСС.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.