Пеканов: Може да се стигне до директна безвъзмездна помощ, ако ситуацията с цените на тока се влоши през зимата

https://crimesbg.com/po-sveta/pekanov-mozhe-da-se-stigne-do-direktna-bezvazmezdna-pomosht-ako-situaciyata-s-cenite-na-toka-se-vloshi-prez-zimata/45999 Crimesbg.com
Пеканов: Може да се стигне до директна безвъзмездна помощ, ако ситуацията с цените на тока се влоши през зимата
 

 


 

„Разбирам исканията за компенсации, но тези средства, за да се намерят, се минава през актуализация на бюджета“. Това заяви вицепремиерът Атанас Пеканов относно рекордно високите цени на тока по време на гостуването си в предаването „Преди всички“ по БНР. 

По думите му това са пазарни процеси и в някой страни няма дори компенсации за бизнеса в този случай. Според Пеканов мерките на правителството за подпомагане в тази посока не са популистки и за момента това са възможностите, но през зимата може да се стигне и до директна помощ.

 

 

 

Пеканов посочи още, че в голямата си част Планът за възстановяване е финализиран, а в Брюксел имало чуваемост и разбиране, че вероятно служебен кабинет ше се наложи да го предаде. 

Позитивния ефект Пеканов вижда в това, че ще бъдат вързани ръцете на всички следващи правителства за провеждането на определени реформи. Настоящият вариант на документа е четвърти.

„Крайно време е да се разделим с климатичните си илюзии – че всички тези неща ние сме ги подписвали, но няма да ги прилагаме. Част сме от всички тези процеси“, каза още той. 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.