Съмнения за корупция в Румъния при покупката на ваксини срещу COVID-19

https://crimesbg.com/po-sveta/samneniya-za-korupciya-v-rumaniya-pri-pokupkata-na-vaksini-sreshtu-covid-19/44494 Crimesbg.com
Съмнения за корупция в Румъния при покупката на ваксини срещу COVID-19
 

 


 

Румънската Национална дирекция за борба с корупцията (НДБК) съобщи, че е регистрирала наказателно дело срещу неизвестен извършител, обект на което е начинът на покупка на дозите ваксини срещу КОВИД-19 от началото на пандемията досега, съобщава сайтът Зиаре, цитиран от БТА.

 

 

 

„Наказателното преследване се извършва по отношение на деянието, съответно злоупотреба със служебно положение с цел получаване на неправомерни ползи за себе си или за друг. Следователно в този момент нито едно лице няма качество на заподозрян или обвиняем“, съобщи НДБК.

Антикорупционната прокуратура обясни, че на този етап от разследването се събират необходимите доказателства, за да се оцени дали е извършено или не деяние от наказателен характер.

Досега Румъния е купила над 18 милиона дози ваксини срещу КОВИД-19, а на склад се намират в момента близо 3 милиона дози, отбелязва Зиаре.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.