Сътрудничеството между Китай и ЕС е от полза както за самите тях, така и за света

https://crimesbg.com/po-sveta/satrudnichestvoto-mezhdu-kitay-i-es-e-ot-polza-kakto-za-samite-tyah-taka-i-za-sveta/46233 Crimesbg.com
Сътрудничеството между Китай и ЕС е от полза както за самите тях, така и за светаНа 28 септември министърът на външните работи на Китай Уан И и върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съвместно ръководиха 11-ия кръг стратегически диалог на високо равнище между Китай и ЕС, проведен чрез видео връзка. Китайският първи дипломат оцени позицията на ЕС, че приветства развитието на Китай и не възнамерява да води институционална конфронтация и „нова Студена война“ с Китай. Борел каза, че развитието на отношенията с Пекин е приоритет за Брюксел.

Неотдавна на общите дебати на 76-ото Общо събрание на ООН чрез видео връзка, китайският председател Си Дзинпин предложи „Инициатива за глобално развитие“ с шест точки, призовавайки международната общност да ускори изпълнението на Програмата за устойчиво развитие до 2030 г. и да насърчи силното, зелено и здраво глобално развитие и изграждане на общност на споделена съдба. В отговор на това Борел заяви, че ЕС приветства инициативата на Си Дзинпин, която е от голямо значение за възстановяването на глобалния растеж и ликвидирането на бедността.Сътрудничеството между Китай и ЕС е не само от полза за самите тях, но и за целия свят, каза Алисия Гарсия Хереро, старши изследовател в института „Брьогел“, мозъчен тръст на ЕС. Тя подчерта, че към момента светът е изправен пред пандемията от новия коронавирус и геополитически рискове. За справянето с всичко това е необходимо сътрудничеството между ЕС и Китай.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.