Съветът на ЕС прие директивата за т. нар. „синя карта“ за работа

https://crimesbg.com/po-sveta/savetat-na-es-prie-direktivata-za-t-nar-sinya-karta-za-rabota/46565 Crimesbg.com
Съветът на ЕС прие директивата за т. нар. „синя карта“ за работа
 

 


 

Съветът на ЕС прие директива за привличане на висококвалифицирани граждани от страни извън Съюза. Целта на т.нар. „синя карта“ е привличане и задържане на специалисти предимно в секторите, в които има недостиг, съобщава БНР.

От кандидатите се изисква да имат валиден трудов договор или обвързващо предложение за висококвалифицирана работа за най-малко 6 месеца и да получават брутна годишна заплата според прага, определен от страните-членки.

 

 

 

В някои случаи могат да се прилагат по-ниски прагове, например за наскоро завършили или професии с остра нужда от работна ръка.

Всяка страна-членка взима решение за стандартния срок на валидност на синята карта, като минимумът е 2 години. Ако трудовият договор е по-кратък от този период, синята карта ще бъде издадена за срока на договора плюс 3 месеца.

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.