Си Дзинпин: Трябва заедно да се справим с глобалните заплахи и предизвикателства

https://crimesbg.com/po-sveta/si-dzinpin-tryabva-zaedno-da-se-spravim-s-globalnite-zaplahi-i-predizvikatelstva/44620 Crimesbg.com
Си Дзинпин: Трябва заедно да се справим с глобалните заплахи и предизвикателства
 

 


 

На 21 септември в Пекин китайският председател Си Дзинпин участва в общата дискусия на 76-ото общо събрание на ООН чрез видео връзка. Той предложи инициатива за глобалното развитие и подчерта, че трябва всички заедно да се справят с глобалните заплахи и предизвикателства и да стимулират изграждането на общността на споделената съдба.

Си Дзинпин посочи, че тази година се отбелязва 100-годишнината от основаването на Китайската комунистическа партия, както и 50-годишнината от възстановяването на законното седалище на Китай в ООН. Китай ще отбележи това събитие тържествено. „Ще продължим да стимулираме сътрудничеството между Китай и ООН, както и ще дадем нов по-голям принос за благородните каузи на организацията“, каза Си Дзинпин, цитиран от „Радио Китай“.

 

 

 

Той подчерта, че преди една година ръководителите на различни страни са участвали в срещи на върха по случай 75-годишнината от създаването на ООН и са обещали да водят сътрудничество в борбата с пандемията от новия коронавирус, заедно да се справят с предизвикателствата, да отстояват мултилатерализма, да засилят ролята на ООН, както и да градят общо бъдеще. Днес светът е изправен пред влиянието на огромни промени заради пандемията. Очакванията на народите от различните държави за мирно развитие са по-големи, желанието за справедливост и равенство по-силно, а за сътрудничество и взаимна изгода по-категорично. Всеки отговорен политик трябва да направи исторически избори с увереност, кураж и отговорност, каза още Си Дзинпин.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.