Зоран Заев: Оптимист съм, ние се опитваме да разберем българската позиция, а те нашата

https://crimesbg.com/po-sveta/zoran-zaev-optimist-sam-nie-se-opitvame-da-razberem-balgarskata-poziciya-a-te-nashata/45327 Crimesbg.com
Зоран Заев: Оптимист съм, ние се опитваме да разберем българската позиция, а те нашатаПремиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в интервю за австрийския вестник „Щандарт“ отговори на въпрос за българското вето върху началото на преговорите за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС и възможния изход от положението. Според него са направени крачки, които приближават двете страни до решение, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

„Мисля, че може да се постигне напредък преди Коледа, по-точно преди Съвета на ЕС на 22 декември, тъй като България дотогава ще избере нов парламент (на 14 ноември). Така те ще имат повече от един месец да вземат решение. Министрите на външните работи работят усилено върху това. Ние се опитваме да разберем позицията на България и те се опитват да разберат нашата позиция,“ е посочил Заев в интервюто.Зоран Заев е изтъкнал, че процесът е двустранен.

В този процес „ЕС е наш общ приятел и имаме пълно доверие в европейските институции“, е казал Заев.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.