12 млн. лв. иска “Сиела Норма” за логистика и обслужване на машините

https://crimesbg.com/regionalni/12-mln-lv-iska-siela-norma-za-logistika-i-obsluzhvane-na-mashinite/45179 Crimesbg.com
12 млн. лв. иска “Сиела Норма” за логистика и обслужване на машините
 

 


 

12 млн. лв. без ДДС – тази цена е предложила “Сиела Норма” за извършване на дейностите по техническото осигуряване на машинното гласуване за предстоящите президентски и парламентарни избори. Това стана ясно на заседанието на Централната избирателна комисия вчера.

 

 

 

На него бе докладвана постъпилата ценова оферта по обявената от комисията процедура за пряко договаряне. Предложената цена е колкото посочената от ЦИК максимална прогнозна стойност в обществената поръчка.

Тя е за изпълнител на параметризиране на бюлетините на 61 машини за частичните местни избори на 3 октомври, както и дейностите по логистика и техническо обслужване на устройствата при евентуален балотаж. Част от процедурата е и модифициране на софтуера и параметризиране на бюлетините до 12 400 машини за гласуване на изборите за президент и за народни представители на 14 ноември, както и логистиката и техническото им обслужване. Предвиден е и евентуален втори тур на президентския вот на 21 ноември.

Двама са кандидатите да доставят още 1600 машини. От “Сиела Норма” предлагат цена от 9,95 млн. лв., а от “Информационно обслужване” – 9 998 450 лв.

На 27 септември пък ЦИК започва да приема документи за регистрация на инициативни комитети за участие в президентските избори. Крайният срок изтича в 17 ч на 4 октомври. Регистрацията на партиите и коалициите вече тече, а крайният срок за тях е 17 ч на 29 септември.

На 14 ноември избирателите ще трябва да се подписват два пъти в един избирателен списък, стана ясно на заседанието на ЦИК.

Това ще се налага в случаите, в които един човек е упражнил правото си на глас и в двата вота – за президент и за народни представители, тъй като списъкът ще е един.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.