126 души вече са с трета доза

https://crimesbg.com/regionalni/126-dushi-veche-sa-s-treta-doza/45832 Crimesbg.com
126 души вече са с трета доза
 

 


 

126 българи вече са с трети дози ваксини срещу COVID-19. Това показва справка в Националната здравно-информационна система към 11 ч.

Те са приложени от лечебни заведения за болнична помощ, медицински центрове, имунизационни пунктове в РЗИ и ОПЛ, съобщават от здравното министерство.

 

 

 

До този момент трети дози са поставени в областите София, Бургас, Пловдив, Варна, Плевен, Враца, Кюстендил, Шумен и Ямбол.

Тази имунизация се прави само по желание, но  се препоръчва да се прилага на следните рискови групи от населението:

1. Имунокомпрометирани лица: – с първични и вторични (напр. ХИВ инфекция/СПИН) имунни дефицити; – с онкологични заболявания; трансплантирани пациенти на имуносупресивна терапия; хемодиализирани; пациенти на цитостатична или кортикостероидна терапия.

2. Лица в домове за възрастни хора и социални институции за настаняване от резидентен тип.

3. Медицински персонал с висок риск от заразяване.

4. Лица над 65 години.

5. Лица, които не са изградили достатъчен имунитет след ваксинация (липсващи специфични антитела или имунни клетки срещу коронавируса) един месец след завършен ваксинационен цикъл.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.