2 г. условно за шофьор, убил човек край Йоаким Груево и избягал

https://crimesbg.com/regionalni/2-g-uslovno-za-shofyor-ubil-chovek-kray-yoakim-gruevo-i-izbyagal/44391 Crimesbg.com
2 г. условно за шофьор, убил човек край Йоаким Груево и избягалСлед инцидента Дилян Лазаров продължава да е с шофьорска книжка2 г. условно с 4 г. изпитателен срок получи Дилян Лазаров, който на 4 февруари т.г. прегази с буса си 60-годишния Стойчо Костадинов на пътя Пловдив-Стамболийски и избяга от местопроизшествието. Наказанието произнесе пловдивският окръжен съд, след като обвиняемият призна вината си и се разкая за случилото се.

„До последно мислех, че съм ударил животно. Целият ми живот се преобърна, не зная как ще го преодолея. Не съм същият човек“, изреждаше в съдебната зала Лазаров.

В деня на инцидента той е напуснал мястото и за да заличи следите по буса си, го е блъснал допълнително в знак „Стоп“. Изпратил жена си да набави резервни части. Униформените я проследили и на следващия ден задържали извършителя.

„Разбрах какво се е случило, когато ме арестуваха. От този момент съм съсипан психически. Ходих на психолог и психиатър и продължавам да ги посещавам“, разказа Лазаров, който е пазарджишкото село Бяга.

На делото се оказа, че шофьорската му книжка не е отнета. С решение на съда от днес тя му се отнема за срок от 3 г.

Прокурорът Георги Пенев пледира на подсъдимия да бъде наложено наказание при многобройни смекчаващи отговорността обстоятелства. Той изтъкна ниската степен на обществена опасност и доброто име, с което Лазаров се ползвал в своето село.

Адвокат Ралица Мутафова, която представляваше близките на загиналия,  настоя за ефективна присъда. Тя изтъкна, че Лазаров е направил опит да заличи следите на катастрофата. „Дори е животно да е ударил, е било редно да спре и да види какво е то“, каза тя.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.