75 необичайни решения за обичайни проблеми

https://crimesbg.com/regionalni/75-neobichayni-resheniya-za-obichayni-problemi/46647 Crimesbg.com
75 необичайни решения за обичайни проблеми
 

 


 

“Наръчник по практическо чудослучване” е дело на Ивинела Самуилова и Алексей Бъчев (ИК “Хермес”). Необикновен подарък за читателите по повод 10 години от публикуването на “Животът може да е чудо” – една от най-четените книги на млади български писатели.

 

 

 

Човек заучава и развива определени модели на мислене и поведение, които му служат като карта за навигация из житейската територия. Реалността обаче се променя и ако картата не я отразява, тя става проблематична. Вместо да помага, започва да пречи и човек зацикля или заживява според чужди модели и предписания. Добрата новина е, че  картата подлежи на промяна, а реалността реагира на промяната. И тогава разбираме, че животът може да е чудо.

Вдъхновена от идеите на психолога Алексей Бъчев, за които научава по време на семинар за психолози, Ивинела Самуилова решава да ги провери за себе си и това преобръща живота ѝ. Написан за рекордно кратко време и скоропостижно спечелил приза “Най-вдъхновяваща книга”, романът “Животът може да е чудо” вече десетилетие провокира интереса на читателите с необичайната си гледна точка към реалността. Настоящото юбилейно издание съдържа 75 статии, които тандемът Бъчев – Самуилова пишат през годините в отговор на читателски въпроси по актуални проблеми. В познатия контекст на хумор, но с дълбочина и съпричастност към човешките неволи сборникът предлага оригинални техники за справяне с проблематичното мислене, които всеки може да адаптира към личните си неблагоприятни житейски ситуации. Полезно и навременно четиво, което ще стимулира въображението ви и ще ви зареди с настроение.

За авторите

Прототипът на главния герой в книгата  “Животът може да е чудо” – Алексей Бъчев, е психолог с близо 30-годишен опит. Десугестирането (освобождаването) от заучените модели на проблематичното мислене става основа на оригиналния подход, който Алексей разработва. Потвърждение на ефективността му получава първоначално като военен полеви психолог, където бързите и адекватни действия и краткосрочни резултати често са животоспасяващи. Понастоящем работи с клиенти индивидуално и провежда групови обучения за прилагане на необичайните му идеи във всекидневието.

Ивинела Самуилова е един от най-четените и обичани съвременни български писатели. Само за десетилетие изпод перото ѝ излизат романите “Ако животът не е чудо”, “Жената, която търсеше любовта”, “Къде отиваш, пътнико?”, “Бабо, разкажи ми спомен” и “Тъй рече баба Ега”, както и сборниците с нехудожествена проза – “ Гатанки от небето”, “Пътеписи за душата на България”, а в съавторство с Илиана Николова – “И замириса на бабини гозби и спомени”. Не по-малко на брой са и преводните книги на писателката, сред които романи от любимата на мнозина съвременна испанска авторка Мамен Санчес и иконата на английската класическа литература Джейн Остин.

Клуб „Световна класика“

 

 

Луксозно издание

на “Разум и чувства”

Луксозно илюстрирано издание на “Разум и чувства” – един от най-обичаните романи на Джейн Остин (ИК “Хермес”).Сестрите Елинор и Мариан са различни – едната е вглъбена, деликатна и спокойна, а по-малката е непоправима романтичка. Обеднели, те са принудени да напуснат дома си и перспективата да сключат изгоден брак, и то по любов, изглежда нереална. Сестрите ще разберат, ключът до истинското щастие е магията между разума и чувствата.

Класация на ИК „Хермес“

 /* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.