Австралийски милиардер създаде глобална организация за зелен водород

https://crimesbg.com/regionalni/avstraliyski-miliarder-sazdade-globalna-organizaciya-za-zelen-vodorod/44894 Crimesbg.com
Австралийски милиардер създаде глобална организация за зелен водород
 

 


 

Австралийският милиардер от минната промишленост Андрю Форест създаде днес организация за зелен водород, наречена Джи Ейч Ту (GH2), опитвайки се да ускори разработването на екологично чистото гориво, за да помогне в борбата с глобалното затопляне, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

 

 

Целта на организацията е да направи така, че до 2050 г. една четвърт от енергията в света да идва от зелен водород.

Зеленият водород се добива от вода чрез електролиза – процес, за който е нужно голямо количество енергия, но при който не се отделя въглерод, ако се захранва с електричество от възобновяеми източници.

Форест има амбициозен план за своята минна компания „Фортескю металс груп“, свързан с диверсификация към възобновяема енергия, залагайки на зеления водород като голям нов бизнес.

Създадената от него глобална организация за зелен водород ще бъде председателствана от бившия австралийски министър-председател Малкълм Търнбул. Тя ще има международен секретариат в Лондон, Пърт, Сидни и Женева.

Организацията иска да обедини силите на правителства и институции за развитие, за да увеличи подкрепата за производство и използване на зелен водород в нововъзникващите пазари.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.