Близо 65 хил. са се преброили електронно в Търновско часове преди финала

https://crimesbg.com/regionalni/blizo-65-hil-sa-se-prebroili-elektronno-v-tarnovsko-chasove-predi-finala/46257 Crimesbg.com
Близо 65 хил. са се преброили електронно в Търновско часове преди финалаНа територията на област Велико Търново електронно преброените лица към 28.09.2021 г. са 64 873, на терен са преброени 86 576 лица, а общо преброените са 151 449 жители на областта. Средният процент на преброени е малко над 50%, а за страната 32 на сто, това сочат данните на отдел „Статистически изследвания – Велико Търново“ часове преди финала на електронното преброяване. Заместник областния управител Габриела Шилкова, която е председател на Областната преброителна комисия ежедневно обменя информация за хода на кампанията с Борислав Борисов началник на статистиката, информират от областната управа. 

Срокът за обхода на преброителите при Преброяване 2021 се удължава до 10 октомври. На заседанието си в сряда правителството промени Решение № 61 от 21 януари 2021 г., така че преброителите да могат да посещават домакинствата, сградите и жилищата до 20.00 часа на 10 октомври 2021 година. Срокът за обход на преброителите се удължава с една седмица. Промяната се налага, тъй като удължаването на срока на онлайн преброяването до 30 септември и паралелното провеждане на изследването по двата метода създаде известни затруднения в организацията на процеса. Така след приключване на електронното преброяване оставаха само 3 дни, в които да бъдат преброени лицата, които не са попълнили електронна карта.Удължаването на срока за преброяването ще осигури необходимото време преброителите да завършат дейностите си и да съберат цялата необходимата информация в изпълнение на европейското и националното законодателства.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.