Бум на заразените с COVID-19 преподаватели и ученици в столично училище

https://crimesbg.com/regionalni/bum-na-zarazenite-s-covid-19-prepodavateli-i-uchenici-v-stolichno-uchilishte/46284 Crimesbg.com
Бум на заразените с COVID-19 преподаватели и ученици в столично училище
 

 


 

Карантинирани класове и учители в столичното 119 училище. Отчита се бум на заразените преподаватели и ученици – малко над 150 деца и десетина учители отсъстват.

„Това показва запазваща се тенденция. Според мен имаме готовност за реагиране в тази ситуация. Ще проведем педагогически съвет, на който вероятно ще вземем решение 5 клас да преминат в ротация за седмица. Предложението ще го внесем в МОН и ще очакваме реакция”, обясни директорът Диян Стаматов.

 

 

 

Според него най-честите причини за отсъствие са грипоподобни симптоми, които може и да са заради COVID-19. Директорът смята, че решението е да се премине към ротация.

„В никакъв случай не трябва да прибягваме към затваряне на цялото училище. Започва една въртележка, която е много трудна за организиране и прогнозиране. Нещо, което обаче трябва да спаси образователната система, но и да защити децата”, сподели Стаматов.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.