Медици от Пловдив: Няма да потулим случая със смъртта на 18-годишния Теодор Давчев

https://crimesbg.com/regionalni/medici-ot-plovdiv-nyama-da-potulim-sluchaya-sas-smartta-na-18-godishniya-teodor-davchev/45061 Crimesbg.com
Медици от Пловдив: Няма да потулим случая със смъртта на 18-годишния Теодор Давчев
 

 


 

Болницата, в която на 10 септември почина 18-годишният Теодор Давчев, син на известния адвокат от Пловдив Йордан Давчев, излезе с поредна позиция по случая, разтърсил страната. Оттам уверяват, че няма да се „потули“ нищо, каквито съмнения изказват мнозина в социалните мрежи.

„Ръководството на УМБАЛ „Св. Георги“ още веднъж изразява съчувствие към загубата, която преживяват близките на починалия Теодор Давчев, и е категорично, че се полагат всички възможни усилия за установяване на истината, тъй като болницата няма интерес да изопачава или прикрива каквито и да било факти или обстоятелства около смъртта на момчето“, се изтъква в съобщението.

 

 

 

Припомнят, че незабавно са предоставили пълна информация по разследващите органи и няма опасност случаят „да се потули“, каквито съмнения се изказвали пред медиите.

„Надяваме се прокуратурата и експертите да бъдат оставени да работят спокойно и да имат възможност да посочат обективната истина“, се посочва в изявление.

Според епикризата, връчена на родителите, Теодор е починал от остра сърдечна-съдова и дихателна недостатъчност. Резултатите от съдебна медицина обаче не още не представени.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.