Най-мащабният проект на Монтана за чист въздух навлиза във втори етап

https://crimesbg.com/regionalni/nay-mashtabniyat-proekt-na-montana-za-chist-vazduh-navliza-vav-vtori-etap/46135 Crimesbg.com
Най-мащабният проект на Монтана за чист въздух навлиза във втори етап
 

 


 

Община Монтана ще получи авансово плащане от 970 хиляди лева за финансиране на втория етап от най-мащабния си проект за подобряване качеството на въздуха чрез подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво, съобщи кметът Златко Живков. Проектът се изпълнява по оперативна програма „Околна среда”

Близо 3000 домакинства ще получат климатици, уреди за отопление с пелети и с газ в следващите две години. Целта е да се подобри качеството на въздуха като се намалят вредните емисии, отделяни от отоплителните уреди на твърдо гориво.

 

 

 

От следващия месец ще стартират процедурите за обявяване на обществени поръчки за доставчици на алтернативните уреди за отопление, уточни Живков. Той припомни, че община Монтана вече има натрупан опит от проекта за подобряване качеството на въздуха по програма Лайф, който е в по-напреднала фаза. По него са подменени устройствата за отопление на над 100 домакинства в Монтана.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.