Обявиха 10 номинации за Мениджър на годината, виж кои са

https://crimesbg.com/regionalni/obyaviha-10-nominacii-za-menidzhar-na-godinata-vizh-koi-sa/44795 Crimesbg.com
Обявиха 10 номинации за Мениджър на годината, виж кои са
 

 


 

Финалната десетка на топ мениджърите у нас за 2021 година беше обявена преди минути на специална пресконференция в БТА.

974 млн. лв. е общият приход на управляваните от 10-те финалисти компании за миналата година, а служителите в компании са 7295. Средният ръст на компаниите е 6,3% на годишна база (2020/2019). 173,9 млн.лв. е общата сума на печалбите на компаниите им.

 

 

 

Те оперират в различни сектори – двама от тях управляват компании за аутсорсинг, двама от тях са в производствения сектор, други двама управляват ФинТек компании. Сред финалстите има представители на издателският бизнес застраховане, пенсионно дело, фармация и финансови услуги.

Имената на десетимата финалисти бяха оповестени от издателят на списание “Мениджър” Деница Димитрова, което организира конкурса за 14-та поредна година

Ето и кои са те: 

Владимир Колев, управител на “Клет България” ООД

Владислав Русев, главен изпълнителен директор на Пенсионноосигурителното дружество “Алианц България” АД

Кристина Иванова, вицепрезидент операции за България на “Колпойнт Ню Юръп” ЕАД

Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на “Борика” АД

Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на “ТЕВА Фарма” ЕАД

Светлана Стефанова, изпълнителен директор на “ФААК България” ЕАД

Радослав Кошков, управител на Schneider Elrctric за България, Албания, Северна Македония и Косово

Райна Миткова-Тодорова, управител на “ЕОС Матрикс” ЕООД

Филип Рувре, изпълнителен директор на “Модис България” ЕООД и Head of Tech Delivery за Европа

Явор Петров, изпълнителен директор на “Айкарт” АД

Всички те ще се състезават за приза “Мениджър на годината” в тазгодишното издание на най-престижния конкурс за висши постижения в областта на мениджмънта.

“За БТА е чест да стане партньор на един от най-престижните и утвърдили се конкурси в България. “Мениджър” идва от ларинското “manus” (ръка). Вече 14 години мениджър търси най-добрите ръце, на които разчита България за планиране, организиране, управление, контролиране на компаниите в България, като се използват най-добрите световни практики в управлението”, заяви генералният директор на БТА Кирил Вълчев по време на откриването на представянето на финалистите.

В пресконференцията участваха още Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на ЛИДЛ България и носител на наградата „Мениджър на годината“ за 2020 година, Силвия Пенева, управляващ партньор в консултантската компания „Делойт“ България – автор и изпълнител на специално създадената за конкурса методология и която всяка година извършва селекцията на кандидатите в три отделни етапа, Весислава Антонова, главен редактор на списание „Мениджър“, която ще зададе въпроси към десетимата топ мениджъри, свързани с оценката на бизнес средата за изминалата година и прогноза за предстоящата, Ирина Велева, главен редактор на сайта „Мениджър Нюз“, както и финалистите.

По време на пресконференцията бе подписан и договор за медийното партньорство между БТА и „МИТ Прес“ в подкрепа на конкурса.

В първия етап на конкурса кандидатстваха над 44 бизнес лидери, 35 от тях преминаха във втори кръг, от който бяха излъчени и 10-те финалисти.

Кой ще бъде големият победител?

Предстои да разберем на 21 ноември в ефир на BTV, когато ще бъде излъчен документален филм за финалистите.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.