От понеделник училищата в област Сливен преминават на ротационнно обучение

https://crimesbg.com/regionalni/ot-ponedelnik-uchilishtata-v-oblast-sliven-preminavat-na-rotacionnno-obuchenie/46696 Crimesbg.com
От понеделник училищата в област Сливен преминават на ротационнно обучениеОт понеделник училищата в област Сливен преминават на ротационнно обучение. Това каза пред журналисти директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова. Графикът ще бъде изготвен и оповестен от Регионалното управление по образованието, но се очаква учениците от началния курс да останат на присъствено обучение.

От вчера област Сливен премина в тъмночервената зона на COVID картата, като средната заболеваемост е 505 души на 100 000 души население.По думите на Балулова, притеснителна е заболеваемостта в училищата. Има заболели около 60 ученици и около 30 души педагогически и непедагогически персонал. В училищата има „филтри“, които следят за симптоми и не допускат болни деца. Такива филтри ще бъдат въведени и в молове и други учреждения в областта от следващата седмица.

Общо диагностицирани на домашно лечение към момента в областта са 915, хоспитализирани са 230 пациенти. Под карантина в момента са 2303, новодиагностицирани през последното денонощие са 79 души, сред които един ученик./* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.