Отново на училище: 5 съвета как да предпазим децата от вируси

https://crimesbg.com/regionalni/otnovo-na-uchilishte-5-saveta-kak-da-predpazim-decata-ot-virusi/44576 Crimesbg.com
Отново на училище: 5 съвета как да предпазим децата от вируси
 

 


 

Знаете ли, че грипният сезон е от октомври до май? Когато си мислите за грипния вирус, бихте предположили, че той ни засяга само през зимата. Макар да е вярно, че достига своя пик през зимата, можете да се разболеете и през есента, както и през пролетта.

С наближаване на есенното равноденствие и идващото с него очаквано захлаждане, бие и първият звънец, приветстващ всички деца обратно в училище. С началото на учебната година се завръщат и притесненията на родителите, въртящи се около два въпроса: дали и кога тяхното дете ще се разболее. Грипът е силно заразен, защото е възможно вирусът да бъде предаден още преди детето да прояви симптоми. Тук идва и ред на въпроса – как може да го предпазим и да му дадем възможност да продължи да учи заедно с приятелите си, а ние да си осигурим спокойно ежедневие?

 

 

 

На първо място, хигиена. Носът, лицето и ръцете трябва да се мият често, особено преди хранене. Настъпилата пандемия от COVID-19 увеличи отговорността както на възрастните, така и на децата от гледна точка на спазване на лична хигиена, но никога не е излишно да напомняме периодично за важността от използването на сапун и дезинфектант.

Не забравяме, разбира се, и за здравословната храна. Консумацията на плодове и зеленчуци допринася за укрепването на имунната система и спомага за по-добрата защита от неканени вируси.

Редовните занимания със спорт. Той укрепва както тялото, така и ума. Освен това, честите физически активности развиват мускулатурата и подсилват имунната ни система.

Леките упражнения са свързани и с по-добрия сън. Той, от своя страна, благоприятства укрепването на имунната система. Пълноценното спокойствие допринася също така и за повишени нива на енергия, която е нужна на детето за успешното усвояване на учебния материал.

На последно място, но не и по важност, е превенцията. Тя е от съществена важност за поддържане на здравето и за укрепване на имунната система. Освен здравословната храна, спортът, хигиената и качествения сън, е препоръчително да включим в ежедневния си режим и хранителна добавка с естествени съставки (натурален Имуноглюкан, Витамин С и цинк) — Defendyl® сироп или капсули се препоръчва за профилактика и в случай на понижен имунитет. Defendyl® има имуномодулиращо действие – регулира отговора на имунната система в посока създаване на равновесие в  имунитета. Това означава, че стимулира „сънливата“ имунна система и успокоява „твърде активната“ имунна система. Defendyl сироп е подходящ за малки деца и деца в предучилищна възраст, а Defendyl капсули за възрастни и деца над седемгодишна възраст.

Освен за профилактика, при появата на симптоми като общо неразположение, умора или изтощение (не сте забравили и за есенната умора, нали?), можете да приемате Defendyl®Acute капсули с тройна доза Имуноглюкан, подходящ за възрастни и деца над 12 години.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.