Paradise Center за чиста и зелена градска среда

https://crimesbg.com/regionalni/paradise-center-za-chista-i-zelena-gradska-sreda/44440 Crimesbg.com
Paradise Center за чиста и зелена градска среда
 

 


 

Търговският център инвестира в иновации, обучение на служителите и комуникационна кампания

Светът става зелен. Природосъобразният начин на живот вече далеч не е просто мода, а все повече се превръща в реалност. Изправени пред тревожната перспектива Земята да започне да изчерпва природните ресурси, които са задължителни за оцеляването на човечеството, необходимостта от приемане и преминаване към екологично чисти практики е все по-осезаема.

 

 

 

И ако разделното събиране на отпадъци вкъщи или използването на торбичка за многократна употреба в супермаркета е въпрос на личен избор, то бизнесът и индустриите са изправени пред отговорната задача да бъдат пример за внедряване и използване на екологични решения, които могат да помогнат за опазването на околната среда и да поддържат природните ресурси за настоящите и бъдещите поколения. Неслучайно темата за устойчиво развитие е водеща и все по-широко застъпена в приоритетите на компаниите в 21 век.

Съвременният бизнес е отговорен

Съвременният потребител е интелигентен, информиран, отговорен и все повече осъзнава последствията от действията си върху околната среда. Съвременният бизнес – също. От него се изисква да отговори на нуждите и изискванията на обществото за устойчив и зелен градски живот.

Като един от лидерите в управлението на търговски площи у нас Paradise Center силно вярва в задължението си да създава и ръководи отговорен бизнес, стремейки се да достигне най-високите стандарти за устойчиво развитие. Търговският център възприема този подход като движеща сила на своите стратегически цели и с ясната визия за подобряване на дългосрочната устойчивост на своите операции инвестира в чисти и екологични технологии.

Paradise Center е част от Nepi Rockcastle – водещия собственик и оператор на търговски центрове в Централна и Източна Европа. Компанията работи в 9 държави.

Основен приоритет на групата е устойчивото развитие. Тя си поставя за цел да внедри редица иновации, свързани с усилията за борба с изменението на климата.

Nepi Rockcastle работи в партньорство с различни международни организации в областта на околната среда, екологичното, социално и корпоративно управление (ESG), за да адаптира и прилага най-добрите практики и да отговаря на световните стандарти.

През 2021 г. Paradise Center си поставя за цел не просто да увеличи и канализира усилията си в посока подобряване на живота на хората в градска среда, но и да ангажира други организации в областта на устойчивото развитие, с които заедно да дадат пример за природосъобразен начин на живот.

От търговския център реализират редица активности за опазване на природата. Сред тях са разделно събиране и рециклиране на отпадъци, грижи за биологичното разнообразие в градска среда, опазване на природните ресурси и други.

Разделно събиране на отпадъци

Поставянето на кошове за разделно събиране на отпадъци в общите части на търговския център е на пръв поглед може би незначителна, но всъщност първата, абсолютно задължителна крачка в посока управление на отпадъците.

50 коша за разделно събиране на отпадъци са разположени в общите части в търговския център.

Но когато става въпрос за зоната за хранене, поставените от центъра цели са далеч по-мащабни. До края на годината съществуващите кошове за отпадъци там ще бъдат заменени със стелажи за табли. В специално обособено помещение обучен персонал ще разделя отпадъчния материал от клиентските табли.

Преминаването към този метод за изхвърляне на отпадъците в зоната за хранене е съобразен с дългосрочните цели на търговския център за разделно събиране на отпадъците. Стремежът на търговския център е през 2022 г. всички чаши, чинии и прибори за еднократна употреба, използвани в зоната за хранене, да бъдат заменени с такива за многократна употреба. Генерираният органичен отпадък също ще се преработва. Очаква се до средата на 2022 г. да бъде монтирана специална компостираща инсталация.

На товарните рампи в Paradise Center също са обособени и обозначени места за разделно изхвърляне на отпадъците. Така при доставки и товаро-разтоварна дейност наемателите ще могат да използват обособените контейнери за събиране на хартия и картон, полиетилен, метал, строителен отпадък, стъкло или органични отпадъци.

Инвестиция отвъд

Внедряването на устойчиви работни практики далеч не се изчерпва само с набавяне на иновативни устройства. Paradise Center инвестира много отвъд модерно оборудване – в обучение на персонала на центъра, ангажиране на специалисти в сферата, организиране на информационни и обучителни кампании за служителите и посетителите.

От центъра обръщат специално внимание на вътрешния правилник и налагането на ясни и точни правила за разделното събиране на отпадъците, придружено със стриктен контрол за спазването им.

КИСЛОРОД – платформата за зелен градски живот

През 2021 г. Paradise Center даде началото на дългосрочната кампания за устойчиво развитие КИСЛОРОД.

КИСЛОРОД обединява усилията на центъра за природосъобразен живот в чиста и зелена градска среда, като канализира отделните активности в единна комуникационна кампания.

От началото на годината търговският център реализира редица кампании, насочени към опазването на околната среда. Арт инсталации, търговски активности, информационни кампании, работилници по градско градинарство и компостиране в домашни условия са само част от реализираните инициативи в Paradise Center през последната година.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.