Парламентът тихо си върнал безплатния паркинг

https://crimesbg.com/regionalni/parlamentat-tiho-si-varnal-bezplatniya-parking/44409 Crimesbg.com
Парламентът тихо си върнал безплатния паркинг
 

 


 

Столична община отне безплатния паркинг на депутатите на жълтите павета до парламента. А след това с административна хватка парламентът си го върна, обявявайки го за „зона за сигурност“.

„Юни месец с решение на СОС бе редуциран броят на местата за паркиране от 185 на 50 на пл. „Св. Александър Невски“. Със същото решение беше намален и броят на паркоместата на пл. „Желю Желев“ за бившия Партиен дом. За нуждите именно на Народното събрание – да могат да ги ползват срещу заплащане, ако желаят . това се направи с пълно единодушие на политическите сили, но по-важното е, че целта е да се намали присъствието на автомобили на знакови за града места като тези“, разказва общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков в „Тази сутрин“.

 

 

 

По думите му от ГЕРБ са внесли предложение да се махнат абонаментите и да се ограничат паркоместата за институциите, независимо общински или държавни. По този начин граждани, фирми и институции щели да са равнопоставени в условията, при които паркират автомобилите си, което показва, че заявките за коренна промяна в управлението са лицемерни.

Според общинския съветник от БСП Михаил Ставрев от Народното събрание са „национализирали площада“, а е странно, че пространства, които са непосредствено до сградата на парламента не са зона за сигурност, но паркингите са.

Независимият общински съветник Борис Бонев заяви, че е внесъл предложение за радикална реформа на паркирането в София, а решението за паркинга на парламента на пл. „Св. Александър Невски“ нарече „лицемерие“, тъй като когато ГЕРБ са били мнозинство и на власт, техните общински съветници не са приели това решение, още повече че в непосредствена близост столичният кмет Йорданка Фандъкова е раздавала безплатни паркоместа на общински служители.

bTV потърси председателя на 46-тия парламент, но чрез пресцентъра на „Има такъв народ“ Ива Митева отказа коментар.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.