Първият по рода си център за комплексно административно обслужване отвори врати в Русе

https://crimesbg.com/regionalni/parviyat-po-roda-si-centar-za-kompleksno-administrativno-obsluzhvane-otvori-vrati-v-ruse/44470 Crimesbg.com
Първият по рода си център за комплексно административно обслужване отвори врати в РусеДнес в Русе бе официално открит първият в България център за комплексно административно обслужване на граждани. Той се намира в блок 4 в кв. „Дружба“, съобщиха от общината.Идеята за центъра датира от 2019 г., като изпълнението му е резултат на съвместните действия на община Русе и областната дирекция на МВР – Русе. Новият център ще предоставя на всички русенци, без значение от районирането им, услуги в три основни направления:

• административни услуги по гражданско състояние /Община Русе/;

• български документи /ОДМВР – Русе/ – гражданите ще могат да подават заявления за издаване и да получават готови лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС; справки и информация;

• обществен ред и сигурност /Първо РПУ при ОДМВР – Русе/ – в центъра ще се помещава приемна, където служители от Първо РУ в Русе ще съдействат на колегите си от сектор БДС по административно обслужване, както и на гражданите по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

„Сигурността и опазването на обществения ред са наш абсолютен приоритет. Те са невидимо благо, за които ние работим всеки ден”, каза кметът Пенчо Милков при откриването на новия център.

Той увери, че Община Русе работи усилено за създаване на звено „Общинска полиция“. Това ще е структура от до 30 полицаи, които са на договор към Областната дирекция на МВР, но на оперативно подчинение на общината. Идеята е да се помогне на служителите на КООРС, които са с ограничени правомощия, в опазването на обществения ред.

„Центърът за комплексно административно обслужване е пример за доброто взаимодействие между институциите”, каза старши комисар Мирослав Дамянов. Новият център вече работи с граждани, които могат да се възползват от предлаганите услуги.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.